Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός και 139 τραυματίες από δυστύχημα με αεροπλάνο

Ένας άνθρωπος τελικά έχασε τη ζωή του από Ο από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, οποία τραυμάτισε σοβαρά και 139 από τους 177 επιβαίνοντες.

Η είδηση ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Fahrettin Koca, σύμφωνα με το CnnTurk.

Το ατύχημα συνέβη όταν αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus Airlines, που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης

και κόπηκε σε τρία κομμάτια, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αλί Γερλικαγιά επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 άνθρωποι κι είχε αναχωρήσει από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε 18 νοσοκομεία στην περιοχή, είπε ο ίδιος, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κρατηθεί στον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και γλίστρησε για περίπου 50 – 60 μέτρα» εξήγησε ο Γερλικαγιά σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι διασώστες επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τον τελευταίο τραυματία επιβάτη.

Το Boeing 737-86J κόπηκε σε κομμάτια, αφού, όπως περιέγραψε ο Τούρκος κυβερνήτης, βγήκε κατά περίπου 30 – 40 μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, που ήταν ολισθηρός λόγω της βροχής. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται και κατόπιν να συνεχίζει σε μεγάλη ταχύτητα την πορεία του, καταλήγοντας εκτός του διαδρόμου.

Βίντεο ντοκουμέντα από τη συντριβή

Βίντεο από τη στιγμή που το αεροπλάνο της εταιρείας Pegasus Airlines ακουμπάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δυο βίντεο ντοκουμέντα που βλέπετε παρακάτω δείχνουν τα λεπτά λίγο πριν τη συντριβή αλλά και τη στιγμή που το αεροπλάνο βγαίνει εκτός πορείας.
Όπως βλέπετε το αεροπλάνο κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική που θα έπρεπε να έχει κατά την φάση της προσγείωσης.

Ο δραματικός διάλογος του πιλότου με τον πύργο ελέγχου πριν το ατύχημα

Συγκλονιστική είναι η συνομιλία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου

– 06 Διαδικασία προσγείωσης

Προσγείωση από την αρχή της πίστας προς ράμπα 2-4
Δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να
Στη σειρά η πίστα i7

– Ελήφθη. Αυτή τη στιγμή… δεν βλέπουμε, αλλά συνεχίζουμε να προχωράμε με ταχύτητα.

– Ελήφθη. Όλες οι ομάδες σπεύστε 2-4, στο λάκκο! Όλες οι ομάδες!

Ακούστε τη συνομιλία

Πηγή: Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός και 139 τραυματίες από δυστύχημα με αεροπλάνο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα