Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο με τουλάχιστον 34 νεκρούς

Ενοπλοι στη δυτική Αιθιοπία σκότωσαν τουλάχιστον 34 ανθρώπους σε μια επίθεση που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/11) με στόχο ένα λεωφορείο, όπως ανέφερε την Κυριακή (15/11) ο εθνικός οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα εν μέσω μιας στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιείται στα βόρεια.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιθιοπίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ενδεχομένως να αυξηθεί έπειτα από την φρικτή επίθεση εναντίον επιβατικού λεωφορείου στην περιοχή Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ.

«Η

τελευταία επίθεση είναι μια επιπλέον φρίκη στο κόστος σε ανθρώπινες ζωές που πληρώνουμε συλλογικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της επιτροπής Ντανιέλ Μπέκελε.

Gunmen kill 34 in attack on bus in west Ethiopia: Rights body https://t.co/mU1eP3BnV0 pic.twitter.com/s4BV8533lE

Jewel ray (@Jewelray25) November 15, 2020

Εν τω μεταξύ, ο ανώτερος διπλωμάτης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Αφρική κατήγγειλε την Κυριακή (14/11) τις συγκεκριμένες.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τις αδικαιολόγητες επιθέσεις του TPLF εναντίον της Ερυθραίας στις 14 Νοεμβρίου και τις προσπάθειές τους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Τιγκρέ», ανέφερε ο Τίμπορ Νάγκι. «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε άμεση δράση για την προστασία των αμάχων, την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την αποκατάσταση της ειρήνης», δήλωσε ο Νάγκι, ο οποίος είναι Βοηθός Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Αφρικανικές Υποθέσεις.

Dozens killed in ‘gruesome’ bus attack in western Ethiopia https://t.co/pHXpxafO9W via @GbAfrique News

— GbAfrique (@GbAfrique) November 15, 2020


Ο αρχηγός της περιοχής του Τιγκρέ επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του επιτέθηκαν με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ερυθραίας, μια σημαντική κλιμάκωση σε μια σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκρέ και των στρατευμάτων της Αιθιοπίας, που έχει πυροδοτήσει φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή του Κέρας της Αφρικής.

EntornoInteligente | Gunmen kill dozens in Ethiopia bus attack https://t.co/rnbBzctffP pic.twitter.com/6naXQt2o6N

— EntornoInteligente.com (@entornoint) November 15, 2020

Gunmen Attack Passenger Bus in Ethiopia, Kill 34 https://t.co/VjUTFJvYxf

— Angela Davies (@angeldaviesblog) November 15, 2020

ADDIS ABABA (AFP) – Gunmen killed at least 34 people in a "gruesome" attack on a passenger bus in west Ethiopia, a part of the country that has recently seen a spate of deadly assaults on civilians, the national human rights body said on Sunday https://t.co/YvQb9Uj28c pic.twitter.com/F0w7ujg7Ea

— ZeHabesha (@ZehabeshaNews) November 15, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα