Τραμπ σε Μητσοτάκη: Μόνος τρόπος να τα βρείτε ο διάλογος – Επικοινωνία και με Ερντογάν

Πρωτοβουλίες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποκλιμακωθεί η ένταση φαίνεται πως αναλαμβάνει πλέον και ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την αποτυχία του Χάικο Μάας στη μεσολαβητική του προσπάθεια, κυρίως εξαιτίας της τουρκικής απροθυμίας και του εκνευρισμού που παρατηρείται από πλευράς Άγκυρας.

Ο αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, εξέφρασε στον έλληνα πρωθυπουργό την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας

και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επισήμανε, επίσης, ότι Αθήνα και Άγκυρα οφείλουν να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος, όπως φαίνεται, είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών.

Αργά χθες το βράδυ, σχολιάζοντας το τηλεφώνημα, το Μαξίμου τόνιζε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όμως, δεν έμεινε εκεί και αργότερα είχε επικοινωνία και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην τηλεφωνική τους συζήτηση έγιναν αναφορές στην ένταση που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, που πάντως δεν δημοσιοποιεί λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα