Τραμπ κατά Δημοκρατικών για τα παιδιά μεταναστών – «Αφηγούνται ψεύτικες ιστορίες θλίψης και οδύνης»

Επίθεση κατά των Δημοκρατικών εξαπέλυσε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι «αφηγούνται ψεύτικες ιστορίες θλίψης και οδύνης» για τα παιδιά που έχουν χωριστεί από τους μετανάστες γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό.

«Τα νότια σύνορά μας πρέπει να παραμείνουν ισχυρά», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κατακλυστεί η χώρα μας από παράνομους μετανάστες ενώ

οι Δημοκρατικοί αφηγούνται ψεύτικες ιστορίες θλίψης και οδύνης ελπίζοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει στις εκλογές», πρόσθεσε.

We must maintain a Strong Southern Border. We cannot allow our Country to be overrun by illegal immigrants as the Democrats tell their phony stories of sadness and grief, hoping it will help them in the elections. Obama and others had the same pictures, and did nothing about it!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 Ιουνίου 2018

Ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τα αντιφατικά μηνύματά του στο θέμα αυτό, για το οποίο εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση.

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε οικογένειες να χωρίζονται», είπε πριν από δύο ημέρες, όταν υπέγραψε το διάταγμα που έβαζε τέλος στο συστηματικό χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους. Την πολιτική αυτή ξεκίνησε ο ίδιος τον περασμένο Μάιο για να αποθαρρύνει τους μετανάστες.

«Οι Δημοκρατικοί και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού για να προωθήσουν την ατζέντα τους»

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, αναφέρθηκε στο εξώφυλλο των «Times», τονίζοντας ότι η μητέρα και το παιδί δεν έχουν χωριστεί και κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς και τα ΜΜΕ ότι εκμεταλλεύτηκαν το εν λόγω φωτογραφικό στιγμιότυπο.

«Είναι επαίσχυντο που οι Δημοκρατικοί και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού για να προωθήσουν την ατζέντα τους. Το παιδί δεν χωρίστηκε από τη μητέρα του. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για “χωρισμό” από τα πραγματικά γεγονότα. Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου και να διορθώσουν το ελλιπές μεταναστευτικό μας σύστημα», ήταν το tweet που έγραψε.

Σε ένα άρθρο για τη φωτογραφία, η Washington Post επικαλέστηκε τον Μουρ να λέει ότι αφού τράβηξε τη φωτογραφία, φοβήθηκε ότι το παιδί και η μητέρα της ενδεχομένως θα χωρίζονταν, ωστόσο δεν γνώριζε τι συνέβη σε αυτές.

Για το εξώφυλλό του αυτήν την εβδομάδα, με τίτλο «Welcome to America» το περιοδικό «Time» έκοψε τη φωτογραφία για να φαίνεται μονάχα το κοριτσάκι αντιπαραβάλλοντάς το με μια φωτογραφία του Τραμπ, σαν εκείνος να κοιτάζει προς τα κάτω, εκείνη.

Σήμερα, το «Time» δημοσίευσε διόρθωση όπου τονίζεται: «Στην αρχική εκδοχή αυτής της ιστορίας έγινε λάθος αναφορά για το τι συνέβη στο κορίτσι στη φωτογραφία αφού απομακρύνθηκε από το σημείο. Το παιδί δεν απομακρύνθηκε από συνοριοφύλακες ουρλιάζοντας. Η μητέρα της την πήρε και οι δυο τους μεταφέρθηκαν μαζί σε άλλο σημείο».

Περισσότερα από 2.300 μικρά παιδιά και έφηβοι -οι περισσότεροι από χώρες της κεντρικής Αμερικής- έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους και έχουν οδηγηθεί σε κέντρα φιλοξενίας μετά τη σύλληψη των γονιών τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα