Τουρκικών προκλήσεων… συνέχεια: Η στρατικοποίηση του Καστελόριζου είναι πειρατεία (video)

Συνεχίζει τις δηλώσεις σε προκλητικούς τόνους η Τουρκία, την ώρα που τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας επιχειρούν να καταλογίσουν στην Ελλάδα την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικές, άλλωστε, είναι οι αναρτήσεις στο Twitter του εκπρόσωπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η στρατικοποίηση του Καστελόριζου είναι

«πράξη πειρατείας» και πως είναι «ηλιθιότητα να στρέφεις τα όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας».

«Το ελληνικό νησί, Καστελόριζο, είναι μια νέα πρωτοβουλία πειρατείας. Είναι ανόητο να στρέφεις τα όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα σε αυτά τα βήματα θα είναι εξαιρετικά σκληρή», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Η προσπάθεια της Ελλάδας να οπλίσει το νησί είναι ένα νέο παράδειγμα πειρατείας. Λαμβάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα, η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος των πειρατικών πολιτικών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Αντί να επιλύει προβλήματα μέσω της διπλωματίας και βάσει του νόμου, είναι η Ελλάδα που οργανώνει σαμποτάζ της διπλωματίας με πειρατικές συμφωνίες. Η συνέπεια αυτών των βημάτων της Ελλάδας θα είναι σοβαρή αποτυχία», σημειώνει σε άλλη ανάρτηση.

«Η Ελλάδα θέλει η Τουρκία να λύσει προβλήματα μέσω του νόμου και είναι ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν προτιμάτε να ασκείστε με τη Γαλλία αντί να μιλάτε με την Τουρκία, θα δείτε πως ήταν λάθος. Η Ελλάδα θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση σε κάθε της βήμα», κατέληξε.

Yunanistan hukuk yoluyla sorunları çözmek istiyorsa Türkiye en güvenilir muhataptır. Türkiye ile konuşmak yerine Fransa ile tatbikat yapmayı tercih ediyorsa bunun ne kadar yanlış olduğunu görecektir.
Yunanistan her adımına verecek güçlü bir cevabımız olduğunu öğrenecektir.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) August 31, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα