Τουλάχιστον 29 νεκροί σε δύο επιθέσεις στη Μπουρκίνα Φάσο

Μακελειό στη Μπουρκίνα Φάσο. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή (08/09) σε δύο επιθέσεις, εκ των οποίων η μία με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, σε δύο κοινότητες στην επαρχία Σανματενγκά, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Twenty-nine killed in two attacks in #Burkina_Faso https://t.co/Fw4xS6nR8T#Sharjah24 pic.twitter.com/wS1XnQrh49

— الشارقة24 (@sharjah24) September 9,

2019


«Ένα φορτηγό έπεσε σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον οδικό άξονα Μπαρσαλογκό – Γκεντμπιλά στην επαρχία Σανματενγκά. Ο προσωρινός απολογισμός ανερχόταν σε 15 νεκρούς και έξι τραυματίες που διακομίστηκαν σε κέντρα υγείας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ρεμί Φουλγκάνς Νταντζινού σε ανακοίνωσή του. Πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας ανέφερε πως τα θύματα ήταν κυρίως έμποροι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, περίπου 50 χιλιόμετρα από τη Μπαρσαλογκό, «διαπράχθηκε επίθεση από τρομοκράτες εναντίον αυτοκινητοπομπής με τρόφιμα στον οδικό άξονα Νταμπλό-Κελμπό. Αυτή η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο 14 αμάχων και μεγάλες υλικές ζημιές».

Η Μπουρκίνα Φάσο μαστίζεται τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από κλιμακούμενη βία που αποδίδεται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος. Από τις αρχές του 2015 οι επιθέσεις των τζιχαντιστών, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 570 ανθρώπους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Deux attaques font 29 morts dans le nord du Burkina Faso https://t.co/LUoWTfzOwi pic.twitter.com/Mc5s2VswB6

FRANCE 24 Français (@France24_fr) September 9, 2019


Ο στρατός στην Μπουρκίνα Φάσο, που υφίσταται βαριές απώλειες – έχασε 24 άνδρες μόνο σε μία επίθεση τον Αύγουστο – μοιάζει να αδυνατεί να δώσει τέλος στις επιθέσεις, ενώ η απειλή, που αρχικά περιοριζόταν στον βορρά, εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές, στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Islamistischer Terror?: Fast 30 Tote bei Anschlägen in Burkina Faso https://t.co/Nefbz7lJkv via @faznet

— EINE WELT FÜR ALLE ………….. (@MEINENEUEHEIMAT) September 9, 2019

Burkina Faso’da iki ayrı saldırı: En az 29 ölü https://t.co/0lq6w2vNY1 pic.twitter.com/KKCO1nRdnC

— Mepa News (@mepanews) September 9, 2019


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα