Τώρα… τρέχει ο Ερντογάν με τον κορονοϊό: Νέο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη – Ποιος ο ρόλος της Ιαπωνίας

Τα εγκαίνια νοσοκομείου αναφοράς στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν την Πέμπτη (21 /05), ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ιάπωνα Πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής συνεργασίας στις σχέσεις των δύο χωρών σε επίπεδο υγείας και οικονομίας.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε στις 21 Μαΐου αλλά, όπως αναμενόταν, τη φημολογούμενη συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων με την Τουρκία, μία συμφωνία που θα ενίσχυε την κεντρική τράπεζα

της Τουρκίας με 10 δισ. ξένο συνάλλαγμα. Όπως δήλωσε ο Σίνζο Άμπε, πάντως, «εξετάζουμε το θέμα της χρηματοδότησης προς την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου κι ενός δανείου έκτακτης ανάγκης». Ο ιάπωνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεργαστεί με την Τουρκία σε διάφορους τομείς ενώ ανακοίνωσε πως το Τόκιο έχει ετοιμάσει διάφορα δανειακά προγράμματα για την οικονομική ενίσχυση χωρών που επλήγησαν από την πανδημία.

Dr sb every thing is via video link;
Erdoğan, Japanese PM open Istanbul's biggest hospital amid pandemic;https://t.co/uwk2IANcB4

— ANWAAR UL ISLAM (@anwaarulislam__) May 21, 2020


Την ίδια ώρα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του έχει αναπτύξει εμβόλιο και φάρμακο, το οποίο δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και μάλιστα είναι έτοιμη να το προσφέρει σε όσες χώρες το ζητήσουν, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος είπε πως σήμερα με αυτό το μεγαλειώδες έργο «προστέθηκε ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα της φιλίας μεταξύ Τουρκίας-Ιαπωνίας», τονίζοντας ότι τα πεύκα και τα σακούρα (γιαπωνέζικες κερασιές) που φύτεψαν στο 15 στρεμμάτων χώρο του νοσοκομείου συμβολίζουν ότι η φιλία τους θα είναι αέναη.

Çam

Keywords
Τυχαία Θέματα