Τοπικά στελέχη της ΝΔ στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων – Συνελήφθη και η σύζυγος του ενός

Στενοί συνεργάτες του δημάρχου Μεσολογγίου οι δύο συλληφθέντεςΑνακοίνωση του Δήμου ΜεσολογγίουΤαυτόχρονη έρευνα σε Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Αλεξανδρούπολη και ΛευκάδαΣύμφωνα τοπικά μέσα υπάρχει πιθανή εμπλοκή αυτοδιοικητικών και αστυνομικών και στην πόλη των Τρικάλων

Ο

πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου στο Μεσολόγγι βρίσκονται ανάμεσα στους 23 συλληφθέντες για το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων που αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στενούς συνεργάτες του δημάρχου της πόλης, Νίκου Καραπάνου.

Παράλληλα συνελήφθη και η σύζυγος του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου.

Ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου

Ο Δήμος Μεσολογγίου, σύμφωνα με το agriniopress.gr, με ανακοίνωσή του, επιχειρεί να απεμπλέξει την αυτοδιοικητική ιδιότητα των δυο ατόμων, σε σχέση με τα όσα ποινικά τους προσάπτονται.

Συγκεκριμένα, γίνεται γνωστό από τον Δήμο Μεσολογγίου ότι «…οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.»

Συνολικά 23 συλλήψεις

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ’ αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα