Τόνι Μπλέρ: Θα αναλάβω την πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε λάθη

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις αστοχίες που υπήρξαν κατά την προετοιμασία για την εισβολή στο Ιράκ, όταν απαντήσει αργότερα σήμερα στην πολυαναμενόμενη έκθεση της επιτροπής έρευνας για την εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο του 2003 στο Ιράκ.

Ο πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής Τζον Σίλκοτ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η υποστήριξη του Μπλερ στη στρατιωτική επιλογή ήταν υπερβολική.

«Η έκθεση θα πρέπει να ενταφιάσει ισχυρισμούς για κακή πίστη, ψέματα ή εξαπάτηση», αναφέρει ο Μπλερ σε μια πρώτη απάντησή του. «Είτε

κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί με την απόφασή μου να αναλάβω στρατιωτική δράση εναντίον του Σαντάμ Χουσέιν· την έλαβα καλή τη πίστει και επειδή πίστευα πως είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Ο Μπλερ επισήμανε πως η έκθεση Σίλκοτ δεν προβαίνει σε συγκεκριμένες ως προς τα πράγματα επικρίσεις για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό του πολέμου.
«Θα τους απαντήσω λεπτομερώς το απόγευμα», αναφέρει στη δήλωσή του. «Θα αναλάβω την πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε λάθη χωρίς εξαίρεση ούτε δικαιολογία».

Keywords
Τυχαία Θέματα