Το ΥΠΕΞ τιμά τη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη

Τη μνήμη του αδικοχαμένου πρώην υπουργού, Γιάννου Κρανιδιώτη, τιμά σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, 18 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, «ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε πρωτοπόρος και φορέας σύγχρονων ιδεών και αποφασιστικής πολιτικής, που παρέμεινε προσηλωμένος στην προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης

υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Ελληνισμού. Πρωτοπόρος και φορέας σύγχρονων ιδεών και αποφασιστικής πολιτικής, παρέμεινε προσηλωμένος στην προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκ των εμπνευστών της ευρωπαϊκής πορείας της τελευταίας, συνέβαλε καθοριστικά, με συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια, στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, σε μία δύσκολη στιγμή για το Κυπριακό, η διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Θα συνεχίσουμε σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία να υπηρετούμε την πολιτική του για μία επανενωμένη Κύπρο, χωρίς στρατεύματα κατοχής και παρεμβατικά “δικαιώματα”».

Keywords
Τυχαία Θέματα