Το «βαλς της απομόνωσης»: Viral η σύνθεση του 7χρονου πιανίστα, Στέλιου Κερασίδη για τον κορονοϊό (video)

Viral έχει γίνει με τη μελωδία που εμπνεύστηκε ο Στέλιος Κερασίδης εν μέσω της καραντίνας. Το «βαλς της απομόνωσης» που συνέθεσε ο 7χρονος και ανέβηκε πριν μία βδομάδα στο YouTube έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 73.000 προβολές.

«Γεια σας παιδιά! Είμαι ο Στέλιος. Αυτές τις ημέρες κι εγώ μένω σπίτι. Ας κάνουμε όλοι, λίγο υπομονή ακόμα και σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα. Σας αφιερώνω ένα δικό μου κομμάτι» λέει ο 7χρονος πιανίστας και παίρνει την θέση του μπροστά στο πιάνο.

Γεννημένος

στην Αθήνα το 2012, από τους Φώτη και Αγαθή Κερασίδη, οι οποίοι είναι πιανίστες και δάσκαλοι μουσικής στον γιο τους, ο Στέλιος έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση μπροστά σε κοινό στην ηλικία των τριών ετών. Το 2018, έπαιξε το «Waltz in A Minor» του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και πέρυσι εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall, του Λονδίνου, όπου έπαιξε στο διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.

Ο 7χρονος λέει πως ο αγαπημένος του πιανίστας είναι ο Καναδός Γκλεν Γουλντ, που είναι γνωστός για τις τεχνικά απαιτητικές παραλλαγές του Μπαχ. Ο μικρός, όπως σημειώνει και η Guardian, έχει δείξει μια μεγάλη αγάπη για τις συνθέσεις. Τα δύο προηγούμενα έργα του γράφτηκαν για τις αδερφές του, την Βερόνικα και την Αναστασία και το νέο του «Βαλς της Απομόνωσης» συνάντησε ευρεία αποδοχή.

Πηγή: Το «βαλς της απομόνωσης»: Viral η σύνθεση του 7χρονου πιανίστα, Στέλιου Κερασίδη για τον κορονοϊό (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα