Το τουρκικό επιτελείο «διαφημίζει» το «Barbaros» και τα πολεμικά πλοία που είναι δίπλα του (εικόνες)

Η Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του σεισμικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros» και των πλοίων που το ακολουθούνΜετά τον τούρκο υπουργό Άμυνας απειλές εκτοξεύει και το «ψευδοκράτος»

Το τουρκικό επιτελείο στρατού μέσω του λογαριασμού του στο Twitter δημοσιεύει φωτογραφίες του σεισμικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros».

Μάλιστα τις συγκεκριμένες εικόνες στις οποίες φαίνεται και η ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, τις συνοδεύει και ένα σχόλιο που λέει πως «ότι «αφού παρενοχλήθηκε από μια φρεγάτα με έδρα την Ελλάδα

στην ανατολική Μεσόγειο, το σεισμικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros Hayreddin Pasha» άρχισε να επιχειρεί στην περιοχή όσο διεξάγονται έρευνες».

Doğu Akdeniz’de araştırma yapan Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin Yunanistan’a ait bir fırkateyn tarafından taciz edilmesinin ardından, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, sismik araştırma çalışmaları yapıldığı sürece bölgede görev yapmaya başladı. pic.twitter.com/FJsnqFzgiq

— TD- TÜRK SAVUNMA (@turkishdefense1) October 24, 2018

Μετά τον τούρκο υπουργό Άμυνας απειλεί και το «ψευδοκράτος»

Tη σκυτάλη από τον τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ πήρε ο λεγόμενος υπουργός ενέργειας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, και εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Σχολιάζοντας την υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros», ο Ναμί είπε ότι «κανένας δεν πρέπει να προσπαθήσει να δοκιμάσει την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ».

Προειδοποίησε δε ότι «από εδώ και πέρα η αντίδραση θα είναι ακριβώς η ίδια σε περίπτωση παρενόχλησης».

Η Λευκωσία απάντησε, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της ‘Αγκυρας είναι «παράνομες» και ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε τεχνητή ένταση, που στήνεται στην ΑΟΖ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε και ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνεργασίες με σημαντικές διεθνείς εταιρείες και κράτη, εφαρμόζεται προς όφελος όλου του λαού, περιλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το «Barbaros», επί του παρόντος, δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα