Το σχέδιο για «ανάπτυξη για όλους» παρουσιάζει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Με βασικό του σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» αναχωρεί σήμερα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύνθημα το οποίο θα παρουσιάσει τόσο στην ομιλία του στη ΔΕΘ, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που θ’ ακολουθήσει την επόμενη μέρα (Κυριακή).

Σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

δεν βλέπει την ΔΕΘ σαν ένα φόρουμ παροχολογίας, όπως είχε γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά ως ένα βήμα από το οποίο θα αναπτύξει το βασικό οικονομικό του σχέδιο. «Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα», αναφέρει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναπτύξει το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει πώς το σχέδιο αυτό μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα. Η «ανάπτυξη για όλους», θα έλθει από έναν συνδυασμό πραγμάτων θα εξηγήσει ο πρωθυπουργός.

Το πρώτο σκέλος προβλέπει το ξεμπλοκάρισμα των υφιστάμενων μεγάλων επενδύσεων και την προσέλκυση νέων. Στο πλαίσιο αυτό τρία εμβληματικά έργα δίνουν το σήμα στους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν: Είναι η επένδυση της Cosco στον Πειραιά, η επένδυση της Eldorado Gold, της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική και το εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Ήδη αυτό το σκέλος έχει αρχίσει να δουλεύει.

Το δεύτερο σκέλος, αφορά στην άρση εμποδίων στην ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

19:00 Ενημέρωση από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο19:30 Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Τυφλών κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους20:45 Συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ21:30 Συνάντηση με δημοσιογράφους, στο ξενοδοχείο Electra Palace

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ10:30-13:15  Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού
Keywords
Τυχαία Θέματα