Το προσφυγικό «ψαλιδίζει» την κυβέρνηση – Τι λέει νέα δημοσκόπηση για «ψαλίδα», ελληνοτουρκικά και ασφάλεια (video)

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά και την ανησυχία τους για τα ελληνοτουρκικά, αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία δίνει και την εικόνα της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφυγικό/

μεταναστευτικό

Συνολικά το 55% των ερωτώμενων θεωρούν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι μάλλον σε λανθασμένη (24%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (31%) κατεύθυνση, το 34% ότι κινούνται σίγουρα σε σωστή (10%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (24%), ενώ 11% δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Πώς απάντησαν στο παραπάνω ερώτημα οι ψηφοφόροι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ:

Ελληνοτουρκικά και κυβερνητικοί χειρισμοί

Συνολικά το 61% των ερωτώμενων ανησυχεί (33%) πολύ ή αρκετά (28%) από τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, το 18% μέτρια, ενώ συνολικά το 15% λίγο (8%) ή ελάχιστα έως καθόλου (7%). Το 6% απαντά δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 54% συνολικά των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (19%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (35%), ενώ το 34% συνολικά απαντούν ότι οι αποφάσεις κινούνται μάλλον σε λανθασμένη (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (14%), ενώ το 12% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Πώς απάντησαν στα παραπάνω ερωτήματα οι ψηφοφόροι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ:

Δημόσια ασφάλεια 

Σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ασφάλεια, το 54% συνολικά πιστεύουν ότι κινούνται σίγουρα (29%) προς τη σωστή κατεύθυνση ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (25%), το 35% συνολικά μάλλον σε λανθασμένη (17%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση(18%), ενώ το 11% δηλώνουν δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ.

Πώς απάντησαν στο παραπάνω ερώτημα οι ψηφοφόροι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ:

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 13%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38% (38% και στην προηγούμενη έρευνα), 25% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 24% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 6,5% (6%), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), την Ελληνική Λύση 4,5% (4%), το ΜέΡΑ25 3% (από 3,5%), τη Χρυσή Αυγή 2% (1%), ενώ 4,5% συνολικά συγκεντρώνουν άλλα κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, Ένωση Κεντρώων, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΠΑΜ) έναντι 5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 11% συνολικά συγκεντρώνουν το Λευκό/ Άκυρο/ Αποχή (3%) και οι αναποφάσιστοι/δεν απαντώ (8%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Πηγή: Το προσφυγικό «ψαλιδίζει» την κυβέρνηση – Τι λέει νέα δημοσκόπηση για «ψαλίδα», ελληνοτουρκικά και ασφάλεια (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα