Το ποδόσφαιρο δεν είναι «πόλεμος»: Να γίνει «ένα» με την κοινωνία

Λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ 1976) πήρε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία να γίνει το ποδόσφαιρο ένα με την κοινωνία.

Ο Γιώργος Μασούρας των «ερυθρόλευκων» μαζί με τους Δημήτρη Κουρμπέλη, Θεοφάνη Μαυρομάτη και Γιάννη Μπουζούκη των «πράσινων», έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας παραμονές του ντέρμπι «αιωνίων».

Συγκεκριμένα,

επισκέφτηκαν το 7ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής τονίζοντας πως μεταξύ τους δεν είναι αντίπαλοι αλλά συναγωνιστές με κοινό όραμα να γίνει το ποδόσφαιρο ένα με την κοινωνία.

Το μήνυμα του ΠΣΑΠ αναφέρει:

«Δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε συναγωνιστές, με κοινό όραμα να γίνει το ποδόσφαιρο ένα με την κοινωνία. Γιατί για εμάς αν το ποδόσφαιρο δεν δίνει στην κοινωνία, δεν έχει και λόγο ύπαρξης.

Σε μερικές ημέρες θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Panathinaikos FC / ΠΑΕ Παναθηναϊκόςμε τον Olympiacos FCκαι ως Π.Σ.Α.Π. στέλνουμε το «μήνυμα» πως ο αθλητισμός αποπνέει χαρά, ευχαρίστηση και υγεία. Το μίσος, η βία και οι διαχωρισμοί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Στο πλαίσιο αυτό παίκτες και των δύο ομάδων, πιο συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Γιώργος Μασούρας, Θεοφάνης Μαυρομάτης και Γιάννης Μπουζούκης, επισκέφθηκαν σήμερα το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής και μίλησαν στους μικρούς μαθητές, για την αξία να συνυπάρχουμε ειρηνικά εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…».

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα