Το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε σίγουρα στα Ιωάννινα (εικόνες)

Την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σηματοδότησε η γιορτή που στήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραμυθένια εορταστική ατμόσφαιρα, με ευχάριστες, ζεστές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, το ταχυδακτυλουργικό σόου του μάγου Imad και την ονειρική παράσταση της ομάδας Teatro Theama, διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και «το μαγικό τρενάκι του Αϊ Βασίλη» που ταξιδεύει στα στενά της πόλης.

Η παραπάνω εκδήλωση σίγουρα δεν έχει τίποτα πρωτότυπο καθώς κάτι ανάλογο γίνεται κάθε χρόνο και μάλιστα σε πολλές πόλεις της χώρας. Ωστόσο, φέτος στα Γιάννενα τα βλέμματα κέντρισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι.
Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτότυπη δημιουργία που προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννίνων και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της πόλης.

«Προσεγγίσαμε την πρόσκληση με μια καλλιτεχνική πρόταση στην πλατεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική ερμηνεία μιας πολύ σημαντικής φόρμας στη Ιστορία της Τέχνης του 20ου αι., όπως είναι πύργος του Tatlin.Η αναφορά σε ένα έργο τέχνης του παρελθόντος και η επανερμηνεία του αποτελεί συνήθη τακτική στην τέχνη. Η μετάπλαση δεν στοχεύει στην αντιγραφή και τη στείρα επανάληψη, αλλά να προσθέσει μια διαφορετική ερμηνεία ή να αντιπαραβάλλει ένα διαφορετικό σύστημα αναπαράστασης, σύμφωνα με το διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο παράγεται.Η αρχική πρόθεση του Tatlin για τη δημιουργία αυτής της φόρμας-σπείρας ήταν το εγκώμιο στο μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και στην εξέλιξη/ανέλιξη του ανθρώπου. Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες», εξηγεί ο Ξενοφών Μπήτσικας Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η πεντάρα σήμερα πάει μόνο στο αβαντγκαρντ Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Ιωαννιτών, γατούλες!#mystylerocks #mystylerocksgr #ioannina #avantgarde pic.twitter.com/S7c5a64c7F

— pardalo_katsiki (@ElKatsiki) 8 Δεκεμβρίου 2017

Όπως υποσχέθηκα…. το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης #ioannina pic.twitter.com/Ze6UgOL0K3

— Kafros… (@O_Kafros) 9 Δεκεμβρίου 2017

Είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων το ασχημότερο στην Ευρώπη?
rt για ΝΑΙ , like για ΟΧΙ #ioannina pic.twitter.com/aPkyiLc50m

— Kafros… (@O_Kafros) 8 Δεκεμβρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα