Το πιο… γρήγορο ραντεβού της Βουλιαγμένης με προσφορά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (video)

Όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα δρόμου «Run the Lake», που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και θα γίνει την Κυριακή (22/12) με εκκίνηση και τερματισμό τη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Ένας αγώνας που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και φέτος οι συμμετέχοντας μπορεί να ξεπεράσουν τους 3.000. Διεξάγεται για 8η χρονιά και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα τα μηνύματα που περνάει αυτή η προσπάθεια είναι πολλά σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η αντίστροφή

μέτρηση είχε ξεκινήσει από τις 11/12 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όταν και έγινε η συνέντευξη Τύπου και η παρουσίαση των δεδομένων για τις τρεις αποστάσεις που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η αντιδήμαρχος – Υπεύθυνη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής Μαρία Μπραϊμνιώτη, η διευθύντρια της Λίμνης Μαριάνθη Βαβουλάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» Παύλος Λέκκας μίλησαν στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου για την επιτυχία του αγώνα τα τελευταία επτά χρόνια και τις συμμετοχές που μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000. Άπαντες υπογράμμισαν την κοινωνική και πολιτιστική σημασία του.

Για 8η χρονιά εφέτος οι επίδοξοι νικητές θα ξεκινήσουν από τη Λίμνη και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν, όπως κάθε φορά, σε αυτήν. Το σύμβολο του μαγευτικού δήμου των 3Β (Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης) θα υποδεχτεί ξανά δρομείς από όλο το λεκανοπέδιο, από πολλές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας και από το εξωτερικό, σε μία διαδρομή μαγευτική περιμετρικά της θάλασσας, στις αποστάσεις των 10 χλμ και 5 χλμ. και τον παιδικό αγώνα.

Το «Run the Lake» έγινε πλέον θεσμός στα δρομικά δρώμενα, προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους δρομείς και στέλνει μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, υποστηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες.

Ο αγώνας έχει την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων και συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ».

Σ’ ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, με τη μοναδική διαδρομή περιμετρικά της θάλασσας, παρακινεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς να συμμετέχουν σε έναν αγώνα που έγινε θεσμός. Το «Run the Lake», που υποστηρίζεται από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

09.15 – 2.000 μέτρων, για παιδιά 8-12 ετών

Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, αναστροφή αριστερά στην Απόλλωνος και επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

09.55 – 4.900 μέτρων, για έφηβους (15-17 ετών) και ενήλικες

Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, στροφή αριστερά στην οδό Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στη 2η πύλη του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, επιστροφή από την οδό Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

10.00 – 10.200 μέτρων, για ενήλικες

Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, στροφή δεξιά στην Αθηνάς (πρώην Λεωφόρος Καραμανλή), αριστερά στη λεωφόρο Καβουρίου, δεξιά στην Δημ. Λαμπράκη, αριστερά στον πεζόδρομο του Καβουρίου (παράλληλα με τη θάλασσα), αριστερά στην Λ. Καβουρίου, δεξιά στη Λητούς, δεξιά στην Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στο τέρμα του δρόμου, επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο αγώνας, που υποστηρίζεται σε επίπεδο επικοινωνίας από πολλούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού, προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς και στέλνει μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, υποστηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες.

Το Run the Lake συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ».

Στην ιστοσελίδα www.runthelake.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα. Στο συγκεκριμένο site ολοκληρώθηκαν, άλλωστε, οι εγγραφές στις 16/12.

Η Μαραθωνοδρόμος Γκλόρια Πριβιλέτζιο τα τελευταία δύο χρόνια ήταν νικήτρια της απόστασης των 10 χλμ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας. Στηρίζει, όπως όλοι οι δρομείς, το Run the Lake.

Η Ντενίζ Δημάκη ξεκίνησε το 1985 από την κολύμβηση και πέντε χρόνια αργότερα πέρασε στον στίβο, με κλίση στις αποστάσεις. Το 2002 μεταπήδησε στο τρίαθλο όπου είναι η μόνιμη Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Το 2008 έγινε η 1η ελληνίδα τριαθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το Πεκίνο επέστρεψε στις μεγάλες αποστάσεις και το Μαραθώνιο.

Ο δημότης των 3Β Χρήστος Αφρουδάκης όταν άκουσε το αίτημά μας να μιλήσει για το «Run the Lake» το έκανε με μεγάλη ικανοποίηση, αντίστοιχη εκείνης που τον κυρίευε ως παίκτη και αρχηγό στις μεγάλες στιγμές της υδατοσφαίρισης με τη Βουλιαγμένη και την Εθνική ομάδα πόλο.

Είναι μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες του ελληνικού αθλητισμού και μάλιστα από εκείνες που αγαπούν την αθηναϊκή Ριβιέρα, καθώς την επισκέπτονται συνέχεια για προπόνηση. Μιλάμε για την Κατερίνα Σάπαρη. Οι προσωπικότητες του αθλητισμού στηρίζουν το Run the Lake.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου που έγινε πριν από 10 ημέρες:

Πηγή: Το πιο… γρήγορο ραντεβού της Βουλιαγμένης με προσφορά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα