«Το Πάρκο των Ευχών» στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Λάρισα (εικόνες – video)

Με κυρίαρχο στοιχείο «Το Πάρκο των Ευχών» που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας, ξεκινούν οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον δήμο Λαρισαίων.

Ήδη σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του «Πάρκου των Ευχών», στη διαδικτυακή διεύθυνση http://www.parkoefxon.gr, στην οποία ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για όλες τις ψυχαγωγικές δράσεις που προσφέρει το χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Το θεματικό πάρκο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 8 Δεκεμβρίου

μέσα σε 64 στρέμματα του διαμορφωμένου πάρκου Αλκαζάρ της Λάρισας, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε 19 θεματικούς χώρους, όπως «η οικογένεια των χιονάνθρωπων», «η παραμυθοχώρα», «η μανιταροχώρα», «το ταχυδρομείο», «το εργαστήρι των ξωτικών», «το παιχνιδόκουτο», «το σπίτι του Αη-Βασίλη» και πολλές άλλες.

Επίσης, στη φυσική λίμνη που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ θα λειτουργήσει ένα παγοδρόμιο 600 τ.μ. για τους μικρούς επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τόνισε ότι η διοργάνωση θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου ήταν ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον δήμο Λαρισαίων. «Βασική μας στόχευση ήταν να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο, στο όμορφο Αλκαζάρ, για να ψυχαγωγηθούν οι Λαρισαίοι και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Βεβαίως, όπως αναμέναμε λόγω της κεντροβαρούς της θέσης και του δυναμισμού της, φαίνεται ότι η πόλη θα υποδεχθεί και επισκέπτες από άλλες πόλεις» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Νταής, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα του δήμου να προχωρήσει στη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών» και ως μέσο προβολής και ανάδειξης της δυναμικής της πόλης της Λάρισας.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πάνος Σάπκας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του δήμου, τονίζοντας με έμφαση ότι στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μετέχουν δεκάδες σύλλογοι, φορείς, σχολές και οργανώσεις από τοπικούς συλλόγους.

Σημειώνεται πως οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και εκτός του «Πάρκου των Ευχών», στο κέντρο της πόλης, με πρώτη εορταστική εκδήλωση το άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δένδρου, με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του Θανάση Αλευρά, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Επίσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργήσει και το «Παραδοσιακό Χωριό», στην Πλατεία Ταχυδρομείου, για μία εβδομάδα, από τις 14 έως 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά και στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με ευθύνη των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως φέτος, όπως και πέρσι, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018, θα γίνει στην πλατεία Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου, με συναυλία των Κόζα Νόστρα και πολλές δράσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα