Το «οπλοστάσιο» που βρέθηκε στην κατοχή του 29χρονου – Ετοίμαζε ένα μεγάλο χτύπημα

Τι βρήκε στην κατοχή του η ΑντιτρομοκρατικήΟι κατηγορίες που αντιμετωπίζειΜέλος των Πυρήνων της Φωτιάς από το 2016Κατηγορείται για την αποστολή εννιά τρομοδεμάτωνΣτην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι πρόλαβαν να τον συλλάβουν ώρες πριν από ένα νέο μπαράζ χτυπημάτωνΕίχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν ίσως ο κατασκευαστής των βομβών ουσιαστικά για όλες οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας

Νέα ευρήματα εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους όπου διέμενε ο 29χρονος, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Κούτες

και μεγάλες σακούλες με πολλά αντικείμενα μεταφέρθηκαν από τους άντρες της αντιτρομοκρατικής στην υπηρεσία, προκειμένουν να ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Επίσης βρέθηκαν όργανα σχεδίασης και δύο μεγάλοι χάρτες χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν σημειώσεις με διάφορους στόχους.

Όπως προκύπτει από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του ο 29χρονος ετοίμαζε ακόμη ένα μεγάλο και θεαματικό χτύπημα.

Δείτε επίσης: Τι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στην κατοχή του 29χρονου: Όπλα, κάνναβη και εκρηκτική ύλη (εικόνες)

Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Οκτώ πλαστές ταυτότητες, 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, καθώς και πλαστικό τάπερ, με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή του 29χρονου που συνελήφθη χθες, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην πλατεία Αττικής.

Δείτε επίσης:Το κατηγορητήριο εναντίον του 29χρονου: «Αποφάσισες σε ήρεμη κατάσταση να σκοτώσεις τον Παπαδήμο»

Κατηγορείται για την αποστολή συνολικά εννιά τρομοδεμάτων

Για αποστολή συνολικά εννιά τρομοδεμάτων κατηγορείται ο 29χρονος που συνελήφθη το Σάββατο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του ο Εφέτης ειδικός ανακριτής κατά της τρομοκρατίας.

Αναλυτικότερα, ο νεαρός φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2016.

Δείτε επίσης: Σε ποιους κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα πήγαιναν τα «τρομοπακέτα»

Δείτε επίσης: Από την Ελλάδα, με αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, ο φάκελος με τα εκρηκτικά στα γραφεία του ΔΝΤ

Στις ενέργειές του συγκαταλέγεται τόσο το τρομοδέμα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το Μάιο του 2017, αλλά και ακόμη οκτώ που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017, μετά το αντίστοιχο που είχε αποσταλεί στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Το κατηγορητήριο

«Έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος που είναι κατηγορούμενος για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοκαι σε αξιωματούχους στο εξωτερικό, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας ζήτησε και έλαβε.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα