Το νέο Lexus NX με αναβαθμισμένη τεχνολογία

Αναβαθμίστηκε η τεχνολογία που φέρει το ανανεωμένο Lexus NX με τις σημαντικότερες αλλαγές να είναι οι εξής: Ασύρματη υποδοχή φόρτισης μεγαλύτερων διαστάσεων για smartphones νέας γενιάς, panoramic View Monitor 360 μοιρών, head-up display 6.2-ιντσών, ενσωματωμένη στο ταμπλό, βελτιωμένο Remote Touch Interface με επιφάνεια αφής, mark Levinson Surround Sound system

με ClariFi.

Η επαναφόρτιση των smartphones και άλλων συμβατών συσκευών γίνεται εύκολα τοποθετώντας τις συσκευές σε μια ειδική υποδοχή φόρτισης που βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο καλώδιο. Η υποδοχή είναι σχεδιασμένη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συσκευών νέας γενιάς.

Για βελτιωμένη συνδεσιμότητα, οι USB θύρες στο ανανεωμένο NX έχουν μετακινηθεί σε μία πιο βολική κεντρική θέση και διαθέτουν υψηλότερη ισχύ ώστε οι συσκευές να φορτίζονται ταχύτερα.

Οι αγοραστές του ιαπωνικού αυτοκινήτου μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα Panoramic View Monitor 360-μοιρών. Αυτή η διάταξη επιτρέπει στον οδηγό να έχει πλήρη ορατότητα γύρω από το όχημα όταν κάνει ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες ή όταν κινείται εκτός δρόμου με χαμηλή ταχύτητα. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει εμπόδια που με συμβατικές κάμερες – εμπρόσθιες ή οπισθοπορείας – θα ήταν κρυμμένα στο τυφλό σημείο.

Επίσης συνεργάζεται με το σύστημα parking assist και το Rear Cross Traffic Alert.

Οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλίζονται με head-up display 6,2 ιντσών, που προβάλλει στο κάτω τμήμα του παρμπρίζ ποικίλες πληροφορίες όπως ταχύτητα οχήματος, στροφές κινητήρα, οδηγίες πλοήγησης και ρυθμίσεις ηχοσυστήματος. Η μονάδα είναι ενσωματωμένη στο πάνω τμήμα του ταμπλό.

Το ανανεωμένο NX χρησιμοποιεί μία νέα διεπαφή με επιφάνεια αφής Lexus Remote Touch Interface (που περιλαμβάνεται στο πακέτο Lexus Premium Navigation), μία σχεδίαση που λανσαρίστηκε πριν από λίγο καιρό στα νέα κορυφαία μοντέλα Lexus LS και LC. Η επιφάνεια αφής είναι μεγαλύτερη ώστε να είναι πιο εύχρηστη και συνοδεύεται από νέο υποβραχιόνιο που προσφέρει καλύτερη στήριξη του καρπού.

Δύο συστήματα ήχου διατίθενται: ένα ηχοσύστημα Pioneer Premium με 10 ηχεία και ένα Mark Levinson Surround Sound 14 ηχείων. Το ηχοσύστημα Mark Levinson, σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το αυτοκινητο, χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία Clari-fi που βελτιώνει την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου των συμπιεσμένων ψηφιακών μουσικών αρχείων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα