Το μυστικό για καλή υγεία στα 60 – Προϋπόθεση να έχετε προνοήσει από τα 30

Νέα μελέτη δείχνει πως οι άνθρωποι μετά τα 50 βλέπουν τη φυσική τους κατάσταση να μειώνεται. Έτσι, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η αερόβια γυμναστική αποτελεί την καλύτερη λύση εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη μείωση αυτή.

Η φυσική κατάσταση είναι δείκτης της καλής βιολογικής κατάστασης και προϋποθέτει καλή μυοσκελετική (μυϊκό και σκελετικό σύστημα) και καρδιοαναπνευστική λειτουργία (κυκλοφορικό και αναπνευστικό), χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους και αυξημένη μυϊκή μάζα.

Μετά την ηλικία των

30, το ρολόι του οργανισμού αρχίζει να μετρά αντίστροφα ενώ σύμφωνα με μελέτες ανά δεκαετία η αντοχή μειώνεται κατά 10%. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως μειώνεται η καρδιακή παροχή.

Αυτό που τονίζουν οι επιστήμονες είναι πως ένας 30αρης που αθλείται επί χρόνια και ακολουθεί υγιεινή στάση ζωής τότε σίγουρα θα έχει καλύτερη φυσική κατάσταση στα 50 του από έναν 30αρη που κάνει καθιστική ζωή.

Γιατί να αρνηθεί κάποιος την άθληση; Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθώς υπάρχουν λύσεις για όλα. Ή σχεδόν για όλα.

Η έλλειψη χρόνου είναι η κυριότερη αίτια αποφυγής της άθλησης για το 42% ενώ η έλλειψη ενδιαφέροντος για το 20%.

Το 13% δηλώνει αδυναμία ή ασθένεια ενώ ένα 10% βλέπει ως τροχοπέδη το κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα