Το παιδιάστικο μήνυμα του Τραμπ στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ (εικόνες)

Σημείωμα στο χρυσό βιβλίο του Μουσείου Ολοκαυτώματος άφησε ο ΤραμπΌταν διέρρευσαν φωτογραφίες με το τι ακριβώς έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, όλοι πίστεψαν πως ήταν προϊόν photoshopH διεθνής κατακραυγή και η σύγκριση με Ομπάμα

Δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει –δυσάρεστα- ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα νέο απαράδεκτο και παιδιάστικο κατόρθωμά του κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ άφησε ένα σημείωμα στο χρυσό βιβλίο του Μεμόριαλ του Yad Vashem, του Μουσείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων στα Ιεροσόλυμα, το οποίο και επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες.

Όταν διέρρευσαν φωτογραφίες με το τι ακριβώς έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, όλοι πίστεψαν πως ήταν προϊόν photoshop.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ με όλους τους φίλους μου. Τόσο απίστευτο -δεν θα το ξεχάσω ποτέ!».

Ωστόσο, πολλοί αμφέβαλαν ότι μπορεί να έγραψε κάτι τέτοιο, καθώς ούτε τα λυκειόπαιδα στις τριήμερες δεν εκφράζονται με τέτοιο τρόπο.

Κάποιοι πίστεψαν ότι ίσως δεν είναι το μήνυμα που άφησε στο Μουσείο Yad Vashem, αλλά μια φράση που ίσως έγραψε στο σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου, όπου επίσης υπέγραψε το βιβλίο των επισκεπτών.

Αλλά πολύ γρήγορα, και οι νέες αμφιβολίες διαλύθηκαν. Ο Raoul Wootliff, ανταποκριτής των Times of Israël ο οποίος ανέβασε την φωτογραφία στο Twitter, βρισκόταν στο Μεμόριαλ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου.

«Αυτό είναι το μήνυμα του Τραμπ στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου. Γράφει «Τόσο απίστευτο + ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ!» (Ξέχασε να γράψει: «Τα ξαναλέμε του χρόνου το καλοκαίρι»)

Στη συνέχεια, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο τράβηξε μια φωτογραφία από το χρυσό βιβλίο, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της.

Όπως υπογραμμίζει ο The Independent, το κείμενο που έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τυπικό όσων γράφει συνήθως στο Twitter.

Η φράση έχει λιγότερους από 140 χαρακτήρες και η έκφραση « So amazing » θυμίζει την αγαπημένη έκφραση του Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να εκφράζεται με ελάχιστες και στοιχειώδεις λέξεις, όπως « sad ! », « bad ! », « enjoy ! », « fake news », « phony hypocrites !».

H διεθνής κατακραυγή και η σύγκριση με Ομπάμα

Το εν λόγω μήνυμα του Τραμπ δεν θα μπορούσε παρά να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αρκετά περιπαικτικά σχόλια.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνέκριναν το μήνυμα που έγραψε ο Τραμπ με αυτό που είχε γράψει ο Μπαράκ Ομπάμα, την εποχή που ήταν ακόμη γερουσιαστής στο Ιλλινόις, το 2008.

Τα μηνύματα των δύο προέδρων

Τότε ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε χαρακτηρίσει το Μουσείο Yad Vashem, μεταξύ άλλων, «το μνημείο που μας θυμίζει την ικανότητα των ανθρώπων να κάνουν το κακό, αλλά και την ικανότητά μας να ξεφύγουμε από τις τραγωδίες και να ανοικοδομήσουμε τον κόσμο».

Η αντίθεση ανάμεσα στο στιλ των δύο προέδρων, η οποία φαίνεται σε μια απλή φράση, είναι χτυπητή.

Στους νοσταλγούς του πρώην αμερικανού προέδρου, το μήνυμα του Τραμπ θυμίζει, ακόμη μια φορά, πόσο διαφορετικός είναι από τον Ομπάμα και πόσο ο πρώην πρόεδρος παραμένει για τους Αμερικανούς ένας διανοούμενος και ικανός ρήτορας.

Αναλυτές και σχολιαστές σημείωσαν, επίσης, ότι όταν ο Ομπάμα επισκέφθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος ως πρόεδρος το 2013, η επίσκεψή του είχε διαρκέσει πάνω από μια ώρα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έμεινε εκεί παραπάνω από μισή ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα