Το «ευχαριστώ» πυροσβεστών στην Όλγα Γεροβασίλη (video)

Mε πυροσβέστες πενταετούς θητείας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έξω από ξενοδοχείο, όπου διεξάγεται το 11ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο για να επικροτήσουν την απόφαση τους υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την εξαίρεση των 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας από την κανόνα των προσλήψεων και την κατ’ εξαίρεση μονιμοποίησή τους.

Απευθυνόμενη

στους πυροσβέστες η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αποκατασταθεί η αδικία που ίσχυε τόσα χρόνια εις βάρος τους, και δήλωσε χαρούμενη για το γεγονός δικαιώθηκε ο αγώνας των ίδιων, αλλά και της κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες δήλωσαν πως πήραν την πρωτοβουλία να έρθουν για να ευχαριστήσουν την υπουργό, καθώς, όπως είπαν, δεν θέλουν μόνο να διαμαρτύρονται και να κάνουν πορείες, αλλά να λένε και τα καλά, όποτε γίνονται αυτά.

«Αυτό που έγινε δεν είναι ότι το ζητήσαμε και απαιτήσαμε, ήταν ο νόμος, που έστω και ένα χρόνο μετά, κατάφερε η κ. Γεροβασίλη και με διαπραγματεύσεις και αυτό που μας υποσχέθηκε […] κατάφερε και μας εξαίρεσαι από τον κανόνα των προσλήψεων, που έπρεπε να ισχύει από την ώρα που έγραφε ο νόμος ότι θα μονιμοποιηθούμε και τώρα είναι σε διαδικασία και περιμένουμε να εκδοθεί η ΚΥΑ για να γίνει η μονιμοποίησή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Γιώργος Καστανίδης, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Παράλληλα, εξέφρασαν το αίτημα τους να βρεθεί λύση για την ομογενοποίηση 1.500 συναδέλφων τους, οι οποίοι έχουν ανανεώσει τη σύμβασή τους.

Φωτογραφίες – βίντεο: thestival

Keywords
Τυχαία Θέματα