Το δράμα του Καντέ και η μαντήλα της μητέρας του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας (εικόνες – video)

Ο Νγκολό Καντέ ζούσε το δικό του δράμα κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, αλλά δεν το έβαλε κάτω, έδωσε τα πάντα για την εθνική ομάδα της Γαλλίας και κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τους «πετεινούς».

Συγκεκριμένα, ο διεθνής μέσος έχασε πρόσφατα τον μεγαλύτερο αδερφό του Νιάμα από καρδιακή προσβολή, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη (19/7) το περιοδικό «Paris Match» σε αφιέρωμα που είχε για τον 27χρονο άσο.

Για

τον Καντέ, που λάμπει τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα της Αγγλίας σε συλλογικό επίπεδο, αυτή δεν είναι η πρώτη απώλεια που γνωρίζει, αφού σε ηλικία μόλις 11 ετών, είδε τον πατέρα του να φεύγει από την ζωή. Η οικογένειά του είναι πολύ δεμένη και έτσι «νικούσε» κάθε δυσκολία της ζωής. Ο μέσος της Τσέλσι με τα χρήματα που παίρνει, προσφέρει και στα εννιά παιδιά της οικογένεια.

Μέλη της οικογένεια του Καντέ έδωσαν, μάλιστα, το «παρών» στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, κατά την υποδοχή των πρωταθλητών κόσμου από το Εμανουέλ Μακρόν. Η μητέρα του και οι υπόλοιπες γυναίκες-συγγενείς του Καντέ εμφανίστηκαν με μαντήλα, γεγονός που απασχόλησε στη Γαλλία. Αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια, και αυτό έχει την δική του αξία, με δεδομένο πως στη συγκεκριμένη χώρα έχει ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει τη χρήση μαντήλας και την κάλυψη όλου του προσώπου σε δημόσιους χώρους, μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα.

I love how N’golo Kante’s family proudly wore their Hijabs at the Presidential Palace Reception for the French World Cup winners.

This, in Islamophobic France, whose Govt has banned the wearing of Hijabs in Schools, Niqab in Public places & the Burkini on its beaches. pic.twitter.com/8FBNJQ1bwi

— SpeakTruthToPower (@NotSoJammy) 18 Ιουλίου 2018

Όσο ύψος λείπει από τον Νγκολό Καντέ, τόσο δύναμη έχει στην ψυχή του. Λίγοι ήξεραν για το δράμα που ζούσε, αλλά αυτός είχε διαβεβαιώσει τον Ντιντιέ Ντεσάν πως νιώθει έτοιμος. Πέρασε δύσκολα χρόνια μέχρι να καθιερωθεί ως επαγγελματίας παίκτης και αυτή η πορεία τον έκανε ακόμα πιο δυνατό ως χαρακτήρα. Γεννήθηκε στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, όχι και στο πιο πλούσιο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας, με την οικογένεια του να κατάγεται από το Μαλί. Από την πρώτη στιγμή έμαθε να είναι ταπεινός και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με θάρρος. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στη Συρέν, ακολούθησε η μεταπήδησή του στη Μπουλόν, στην οποία τον ανακάλυψε η Καέν, πριν ανοίξει η πόρτα της Αγγλίας μέσω της Λέστερ.

Δεν του έχει χαριστεί τίποτα. Αυτό το πείσμα που έχει, τον οδήγησε ψηλά και ποδοσφαιρικά, μαζί με τα χαρίσματα που διαθέτει με τη μπάλα στα πόδια. Το να παρουσιαστεί στο Μουντιάλ «λαμπερός» έπαιξε ρόλο και ο δυνατός χαρακτήρας του. Η απώλεια του αδερφού του περνούσε από το μυαλό του συνέχεια, αλλά αυτός ήθελε να σηκώσει αυτό το τρόπαιο για να του το αφιερώσει. Για να τιμήσει τη μνήμη του. Κάποια στιγμή στη Μόσχα πήρε το Κύπελλο και έμεινε μόνος του μέσα στη βροχή. Ήταν η δική του στιγμή. Αυτή για την οποία τα έδωσε όλα στα γήπεδα της Ρωσίας, έχοντας τον πόνο από την απώλεια του αδερφού του.

«Είναι κοντός, είναι καλός, είναι αυτός που σταμάτησε τον Μέσι», τραγουδούσαν όλοι για τον Καντέ στο προεδρικό μέγαρο, αλλά αυτός ένιωθε πως κάπου ψηλά ο Νιάμα θα νιώθει περήφανος για τον μικρότερο αδερφό του. Αυτόν που ήθελε κοντά του τη μητέρα του και τα συγγενικά του πρόσωπα δίπλα από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έτσι όπως μεγάλωσαν, δηλαδή με τη μαντήλα στα κεφάλι τους. Διότι έμαθε να είναι δυνατός, αλλά πάνω από όλα ταπεινός και αγνός ως άνθρωπος. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειά του. Με τον Καντέ να μην στεναχωρεί και τα παιδιά που ήταν στο προεδρικό μέγαρο, δίνοντας τους να αγγίζουν το τρόπαιο του Μουντιάλ.

Λ.Δ.

N’Golo Kanté, l’infatigable https://t.co/Gltz16viUe pic.twitter.com/MaGhMkAguK

Paris Match (@ParisMatch) 19 Ιουλίου 2018

Φωτογραφίες: bestimage

Keywords
Τυχαία Θέματα