Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις

To δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου καταδικάζει το ρατσισμό που εκδηλώνεται με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και απλώνει μία μεγάλη αγκαλιά «αλληλεγγύης» σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ψήφισμα αναφορικά με τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, όταν εθνικιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο προσφυγόπουλων στο σχολείο, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει «κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται

κατά μικρών παιδιών».

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου προστίθεται ότι «τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ, είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των δημοτών μας, τη δημοτική μας αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο, ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ανθρώπινος και φιλόξενος».

«Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, με τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Αφορμή ήταν η υποδοχή 9 μαθητών και μαθητριών από προσφυγικούς καταυλισμούς τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο. Ολιγομελής ομάδα της λεγόμενης Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου, αποτελούμενη από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, προκάλεσε ένταση χωρίς περαιτέρω γενίκευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει κάθε ενέργεια, η οποία έχει ως στόχο μικρά παιδιά και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα και να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα