Το άρθρο του Τσίπρα για τον Ανδρέα θυμήθηκε ο Βενιζέλος

Το μείγμα της συνάντησης του Τσίπρα-Μακρόν με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου μετά τους Γάλλους άνοιξε τις πόρτες των επενδύσεων και στους Κινέζους, ήταν μάλλον …εκρηκτικό για τους πολτικούς του αντιπάλους.

Κι ενώ όλοι αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκαρφίστηκε να επαναφέρει το θέμα με το άρθρο του

πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από καμιά δεκαριά μέρες σε μία προσπάθεια να πικάρει τον Τσίπρα.

«Την ημέρα της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν αποπειράθηκε να ταυτιστεί ο ίδιος με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά να υποβαθμίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιστορικό μέγεθος στο επίπεδο του δικού του κυνισμού», γράφει ο Βενιζέλος στην Καθημερινή της Κυριακής και μεταξύ άλλων συμπληρώνει: «Το άρθρο του κ. Τσίπρα γράφτηκε γιατί ο συγγραφέας του θεώρησε ότι υπάρχει ένα ακροατήριο έτοιμο να δει την αξιακά ασπόνδυλη πολιτική ως πραγματισμό. Πρόθυμο να εκλάβει την ιστορική τυμβωρυχία ως ένδειξη μετακίνησης από τον ανεύθυνο ριζοσπαστισμό στη συνετή σοσιαλδημοκρατία. Διατεθειμένο να θεωρήσει τον ώμο τυχοδιωκτισμό ως πολιτική δεξιοτεχνία. Το αγαπημένο του επιχείρημα είναι άλλωστε ότι ξαναψηφίστηκε, μαζί μάλιστα με τον εταίρο του, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, παρότι έγιναν όσα έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2015».

Πάντα …επίκαιρος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα