Το ανανεωμένο Nissan Qashqai 1.5dci 110 ίππων

Το Nissan Qashqai είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της ιαπωνικής φίρμας με την κατηγορία να αποκτά συνεχώς νέα μέλη και να αποτελεί το νέο πεδίο δράσης των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το ανανεωμένο Nissan Qashqai έχει κινητήρα ντίζελ 1.500 κεκ dCi

απόδοσης 110 ίππων. Αυτό το μοτέρ έχει υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά και ανήκει στην παλέτα των κινητήριων μονάδων της Renault.

Χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα του γαλλικού ομίλου. Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου ανήκουν οι μάρκες Nissan και Dacia. Η τελευταία προσθήκη στον γαλλικό όμιλο είναι η ιαπωνική μάρκα Mitsubishi.

Αυτό το μοτέρ αξιοποιεί ακόμη και η Mercedes σε μεγάλο αριθμό μοντέλων της. Πρόκειται για μια από τις αρτιότερες μονάδες παραγωγής ενέργειας στη κατηγορία των 1.500 κεκ.

Καθοριστικό ρόλο στη κίνηση του αυτοκινήτου, μήκους 4,39 μ παίζει και η υψηλή ροπή. Ο πετρελαιοκινητήρας παρέχει 26,8 χλγμ ροπής από τις 1.750 σαλ. Αξίζει να τονισθεί ο περιορισμένος θόρυβος του μοτέρ.

Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές και καλύπτουν τις ανάγκες κίνησης στο αστικό περιβάλλον, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 11,9΄΄ και τελική ταχύτητα 182 χλμ/ώρα.

Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 5,6 λίτρα/100χλμ. Εργοστασιακή κατανάλωση 3,6 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 99 γραμ/χλμ.

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο κινείται με χαρακτηριστική ευκολία στο αστικό περιβάλλον και στον αυτοκινητόδρομο. Η οδική συμπεριφορά έχει βελτιωθεί σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Οι αναβαθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης και στις αναρτήσεις, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ευστάθεια του αυτοκινήτου.

Θετικά σχόλια για την προσπάθεια προσθήκης νέων στοιχείων στον εσωτερικό χώρο. Η άνεση και η ποιότητα κύλισης βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Η τιμή της βασικής έκδοσης του Nissan Qashqai με κινητήρα ντίζελ 1.500 κεκ απόδοσης 110 ίππων καθορίστηκε στα 21.790 ευρώ. Οι παρατηρήσεις εστιάζονται κυρίως στον εξοπλισμό που διαθέτει η βασική έκδοση καθώς και στη διαμόρφωση της τιμής πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα