Το Instagram έφτασε τους 700 εκατομμύρια χρήστες και το Twitter τα 328 εκατομμύρια

Το Instagram έχει σχεδόν τους διπλάσιους χρήστες από το Twitter.Ενώ το Instagram αναμένεται να παρουσιάσει τζίρο 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, το Twitter ανακοίνωσε μείωση στα έσοδα πρώτου τριμήνου του 2017.

Τα 700 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες έφτασε το Instagram

προσθέτοντας πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε τέσσερις μόνο μήνες.

Συγκριτικά, το Facebook έχει περίπου 1,9 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Το Instagram εξαγοράστηκε από το Facebook όταν είχε μόνο 30 εκατομμύρια χρήστες, και πλέον αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από κάθε άλλη φορά, έχοντας διπλασιάσει τους χρήστες του μέσα σε δύο χρόνια.

Ανάλογα είναι και τα κέρδη που προσφέρει στο Facebook καθώς σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, αναμένεται να παρουσιάσει τζίρο 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Μείωση στα έσοδα του Twitter

Από την άλλη, το Twitter, που έως τώρα δεν έχει υπάρξει ποτέ κερδοφόρο στα 11 χρόνια ύπαρξής του, ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του έφθασαν τα 328 εκατομμύρια, κατά 6% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, προστέθηκαν περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια νέοι χρήστες.

Όμως η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 8% στα έσοδα πρώτου τριμήνου του 2017, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 548 εκατ. δολάρια. Παρά την πτώση των εσόδων, οι μετοχές του Twitter (που είχε γίνει εισηγμένη εταιρεία το 2013) κινήθηκαν ανοδικά, επειδή οι επενδυτές χάρηκαν που αυξήθηκαν οι χρήστες του δικτύου για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Αλλά τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter στο πρώτο φετινό τρίμηνο φέτος, μειώθηκαν κατά 11% στα 474 εκατ. δολάρια. Η καθαρή ζημιά τριμήνου της εταιρείας έφθασε τα 62 εκατ. δολάρια, έναντι μεγαλύτερης ζημιάς 80 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι. Παρά την κάποια βελτίωση, το Twitter συνεχίζει να χάνει γύρω στα 700.000 δολάρια, σε κάθε μέρα λειτουργίας του.

Πέρυσι, το Twitter είχε αναζητήσει αγοραστή, αλλά δεν είχε καταφέρει να βρει, ενώ είχε αναγκαστεί να περικόψει περίπου 350 θέσεις απασχόλησης, σχεδόν το ένα δέκατο του προσωπικού του, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις ζημιές του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα