Το BBC στο Πεδίον του Άρεως: Νεαροί πρόσφυγες «πουλούν» το κορμί τους για 10 ευρώ (video)

Προβληματισμό προκαλεί ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC σχετικά με την εκπόρνευση νεαρών προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, για ελάχιστα ευρώ.

«Περπατώντας στα μονοπάτια του πάρκου, ανακαλύπτει κανείς έναν κόσμο δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, και ανδρικής πορνείας. Ένα μέρος ανομίας, όπου νεαροί μετανάστες καταφεύγουν στο να «πουλάνε σεξ», για λίγα ευρώ». Με αυτά τα λόγια, ο ανταποκριτής του BBC, Thomas Fessy, κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες και μαρτυρίες από το Πεδίον του Άρεως που έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο «καταφύγιο» ικανοποίησης των κρυφών ορέξεων κάποιων.

Στο Πεδίον του Άρεως, νέοι άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με επιλογές που ποτέ δεν θα είχαν φανταστεί πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Ο Αζάτ, από το Ιράν, 25 ετών, πλέον δεν έχει καμία ελπίδα να φτάσει στη Γερμανία, όμως χρειάζεται 400€ για να πληρώσει τους διακινητές ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Δεν έχω άλλον τρόπο να βγάλω λεφτά και γι’ αυτό κάνω σεξ με μεγαλύτερους άνδρες εδώ, για 5 ή 10 ευρώ».

«Δεν το είχα ξανακάνει αυτό, ντρέπομαι πολύ, είναι λάθος και νιώθω λύπη», λέει ο Αζάτ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ενώ στέκονται πίσω από τους θάμνους του μεγάλου αθηναϊκού πάρκου, ανάμεσα σε χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και χαρτομάντηλα. «Είδαμε έφηβους να περιμένουν πελάτες μέσα στο πάρκο», σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Όπως εξηγεί ο Fessy, όλα γίνονται μέσα στο πάρκο. Οι νεαροί μετανάστες και οι πελάτες τους δεν χρειάζεται να πάνε μακριά για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους.

Ο Αμίρ, ένας Αφγανός μετανάστης που υποστηρίζει ότι είναι 20 ετών, «αλλά φαίνεται πολύ νεότερος» σύμφωνα με τον Fessy, προκαλεί εντύπωση όταν λέει ότι νιώθει ευγνωμοσύνη για το ότι βρίσκει μεγαλύτερους άνδρες που τον πληρώνουν. Παράλληλα όμως, φοβάται και ντρέπεται. «Σκέφτηκα την αυτοκτονία πολλές φορές, αλλά μετά σκέφτομαι τη μητέρα μου και τον πόνο που θα της προκαλούσε», λέει στην κάμερα ο Αμίρ, σημειώνοντας ότι έχει μετανιώσει που ήρθε στην Ευρώπη.

Ο Τάσος Σμετόπουλος, κοινωνικός λειτουργός, εξηγεί πώς καταλήγουν οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι σε αυτό το κύκλωμα: «Κάποιος τους πλησιάζει, τους λέει ότι, εντάξει, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, να βγάλεις κάποια χρήματα και να έχεις μια καλύτερη ζωή εδώ».

Το κλείσιμο των συνόρων έχει προκαλέσει απελπισία σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, οδηγώντας τους σε αδιανόητες για τους ίδιους, επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα