«Το 2015 ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση» (video)

Με διάθεση αυτοκριτικής για την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει το 2015 εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;», ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε συνολικά στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

στην εξουσία, αλλά και στη γενναία πολιτική συμμαχιών στην οποία πρέπει να προχωρήσει το κόμμα ενόψει της διεύρυνσής του. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο του 2015.

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές, με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι. Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχετικό απόσπασμα:

(Πηγή βίντεο: newsit.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα