Της… μοδός οι καραμανλικοί – Επανεμφάνιση και του Ρουσόπουλου

Αφού η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου σηματοδότησε ένα «κύμμα» ευφορίας στις τάξεις των ψηφοφόρων ή φίλα προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα και για τη Νέα Δημοκρατία να επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα άλλο… τοτέμ της.

Δεδομένου μάλιστα ότι πια στη… μόδα είναι οι προτάσεις για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, προκειμένου να

τεθούν στο μικροσκόπιο παλαιότερα κυβερνητικά πεπραγμένα, ακούστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και η αντίστοιχη πρόταση για τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε αντιδράσεις πάλαι ποτέ κραταιών υπουργών, με έναν από αυτούς, τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, να κάνει την επανεμφάνισή του, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό.

«Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού από το 2000-2009.

Ο εκπρόσωπος Τύπου αρχικά της ΝΔ και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για τα γεγονότα της εποχής Καραμανλή και αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών του 2007, κάνει λόγο, για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο, υποστηρίζοντας αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, ερωτηθείς αν ήλθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη στο Οικονομικό Φόρουμ για «φούσκωμα» του ελλείμματος την πενταετία 2004-2009, απαντά διπλωματικά λέγοντας: «Αναρωτηθείτε πόσο και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα