Τις καταγγελίες Μητσοτάκη περί συναλλαγής φέρνει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Τσίπρας

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη είναι αποφασισμένος να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί συναλλαγής της κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων.

Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός θα πει στους ευρωπαίους ηγέτες πως όσοι στην Ελλάδα τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, κινδυνεύουν να «στιγματιστούν» από την αντιπολίτευση ως «μειοδότες».

Μάλιστα ο Τσίπρας θα ζητήσει από τους ηγέτες που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμανα θέσουν το θέμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι ειπώθηκε στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή υποστήριξε πως η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων.

«Λέτε ότι δεν θα κόψετε άλλο τις συντάξεις όταν εσείς υπογράψατε την μείωση των συντάξεων και ενώ προηγούμενα έχετε κόψει όλες τις νέες και έχετε πριονίσει όλες τις παλαιότερες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Με κυνισμό στήσατε ένα διχασμό πάνω στο Σκοπιανό. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Έτσι όμως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα. Αυτό που λένε στις Βρυξέλλες για σας κ. Τσίπρα, είναι ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα».

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση: «Δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που χρησιμοποιεί ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα. Γιατί ψηφίζετε τον νόμο αν θεωρείτε ότι είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας; Είναι ντροπή να το λέτε αυτό. Αφού εμείς κάναμε συναλλαγή και είναι ντροπή και πουλήσαμε τη Μακεδονία γιατί εσείς το ψηφίζετε; Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας από την μη περικοπή των συντάξεων αν θεωρείτε ότι έγινε συναλλαγή. Ντροπή σας να μας αποκαλείτε προδότες και μειοδότες! Ντροπή σας!”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα