Την Τρίτη η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας (εικόνες)

Στην Αθήνα επέστρεψε η Ολυμπιακή Φλόγα πριν πάρει το δρόμο για τη Νότια Κορέα, μετά την παράδοσή της αύριο Τρίτη (31/10) στους νοτιοκορεάτες διοργανωτές.

Με την παράδοση θα συνεχιστεί η λαμπαδηδρομία μέχρι την έναρξη των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ τον προσεχή Φεβρουάριο (9-25).

Η

τελετή παράδοσης της Φλόγας θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Θα προηγηθούν πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Δημοκρατίας της Κορέας, με το ελληνικό δρώμενο να περιλαμβάνει την ομάδα Γενικής Γυμναστικής «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων», αποτελούμενη από 90 αγόρια και κορίτσια, που θα παρουσιάσει το θέμα «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι».

Το δρώμενο της Κορέας περιλαμβάνει τη δημιουργία λυρικής ατμόσφαιρας με χορούς και τραγούδια της Δημοκρατίας της Κορέας, καθώς και παρουσίαση της μουσικής σύνθεσης της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας επί κορεατικού εδάφους.

Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο. Λίγο νωρίτερα θα παραλάβει το ιερό Φως, από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, Κιμ Κι-Χουν.

Πρωθιέρεια της Τελετής είναι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ η μουσική σύνθεση ανήκει στον Γιάννη Ψειμάδα.

Δείτε φωτογραφίες από την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στην Αθήνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα