Τι σκοτώνει τα γουρουνάκια που κολυμπάνε στις Μπαχάμες; (εικόνες)

Στις πανέμορφες Μπαχάμες υπάρχει ένα νησάκι που τυπικά ονομάζεται Exuma αλλά όλος ο κόσμος το ξέρει ως Pig Island (Νησί των Γουρουνιών). Στο νησί αυτό θα συναντήσετε πολλά γουρούνια που φαίνεται να έχουν κάνει κατάληψη στην παραλία και έχουν γίνει σχεδόν…υδρόβια.

Τα νέα δεν είναι καλά για αυτά τα γουρουνάκια όμως. Σύμφωνα με το National Geographic,

o αριθμός των νεκρών γουρουνιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πλέον παραμένουν ζωντανά μόνο 8 ή 9 εξ αυτών.

Αν και οι αρχικές εκθέσεις που έγιναν προκειμένου να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου τους ανέφεραν ότι οι τουρίστες είχαν δώσει στα γουρούνια αλκοόλ, o επιθεωρητής Ventoi Bethune του Human Society είπε στο National Geographic ότι τα γουρούνια ενδέχεται να πέθαναν μετά την κατάποση άμμου.

Κτηνίατροι που επισκέφθηκαν την περιοχή ανέφεραν ότι βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες άμμου στα στομάχια των αποθανόντων ζώων. Ο Bethune εκτιμά ότι τα άτυχα ζώα κατάπιαν άμμο στην προσπάθειά τους να καταναλώσουν τρόφιμα που πετούν οι τουρίστες στην παραλία.

«Οι χοίροι βρίσκονται στο νησί εδώ και πολύ καιρό και συνήθως αναζητούν φυσικά τρόφιμα» λέει ο Bethune προσθέτοντας ότι τα γουρούνια πηγαίνουν στην παραλία μόνο για να ικανοποιήσουν τις περιστασιακές τους γευστικές απολαύσεις.

Με την αύξηση όμως του τουρισμού οι χοίροι στηρίζονται στους ανθρώπους περισσότερο από ποτέ.

«Τα γουρούνια τελευταία έχουν κερδίσει τη διεθνή προσοχή. Πλέον οι χοίροι μένουν στην παραλία και όχι στο δάσος» λέει ο Bethune.

Η αλλαγή του κλίματος μπορεί επίσης να επηρεάζει αρνητικά τους χοίρους καθώς οι Μπαχάμες βίωσαν έναν ασυνήθιστα ξηρό Ιανουάριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Παρακολούθησης Καραϊβικής Ξηρασίας και Βροχοπτώσεων.

«Ανακαλύψαμε ότι η φυσική τους πηγή νερού είχε στερέψει, οπότε δεν υπήρχε αρκετό φρέσκο νερό στο νησί για να πιουν» λέει ο Bethune. «Πιστεύουμε ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που οδήγησαν στον θάνατο των χοίρων», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα