Τι λέει για τη NASA καθηγητής της Ελένης Αντωνιάδου – «Πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp»

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στο διαδίκτυο, σχετικά με την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ, χωρίς εκείνη να το διαψεύδει, ως διακεκριμένη επιστήμονας της βιοϊατρικής, αλλά και συνεργαζόμενη με τη NASA.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής όπου φοίτησε η Ελένη Αντωνιάδου, Παντελής Μπάγκος, δηλώνει πως θυμάται την κοπέλα ως φοιτήτρια και λέει μάλιστα πως ήταν και πάρα πολύ καλή. «Θυμάμαι της είχα δώσει συστατική επιστολή τόσο για να παρακολουθήσει

κάποια συνέδρια όσο και για τις μεταπτυχιακές της σπουδές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όσον αφορά στο θέμα της NASA είναι ξεκάθαρος: «Για τη NASA τα πράγματα είναι απλά, πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, πέρασε μια δύσκολη επιλογή, έκανε ένα μικρό πρότζεκτ, κάτι τέτοιο», γράφει ο καθηγητής.

«Για τη μεταμόσχευση τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς φαίνεται ότι αυτή όντως έγινε (όχι φυσικά από την ίδια), αλλά υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα ότι υπήρχαν πολλά θέματα βιοηθικής που προκάλεσαν προβλήματα», σημειώνει ο καθηγητής για το πρότζεκτ με την τεχνητή τραχεία, το οποίο όντως περιλαμβάνει στο βιογραφικό της και η Ελένη Αντωνιάδου. Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο ασθενής που δέχτηκε πρώτος το μόσχευμα, όσο και άλλοι ασθενείς έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Ο κ. Μπάγκος, πάντως, τονίζει ότι «όντως οι εργασίες της είναι πάνω στα αντικείμενα της αναγεννητικής ιατρικής και των βλαστοκυττάρων, άρα η κοπέλα δεν λέει ψέματα. Αλλά, από την άλλη, αυτές οι δημοσιεύσεις, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, σίγουρα δεν αρκούν για να τη χαρακτηρίσει κανείς “ειδικό στην αναγεννητική ιατρική”, δεν την κατατάσσουν στους κορυφαίους επιστήμονες όλων των εποχών, ούτε καν στους κορυφαίους Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες ή νέους διδάκτορες».

(πληροφορίες από την ιστοσελίδα ellinikahoaxes)

Keywords
Τυχαία Θέματα