Τη δικογραφία για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό ζήτησε η Εισαγγελία Πειραιά

Τη δικογραφία αναμένεται να παραλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής ΔίωξηςΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχώνΝα μην κολυμπάτε, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση του ναυαγίου του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ζήτησε σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τσίβα.

Τη δικογραφία αναμένεται να παραλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής

Δίωξης, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, αναμένεται να ασκήσει διώξεις για κακούργημα ενώ αναμένεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών

Αισθητά βελτιωμένη χαρακτηρίζουν στελέχη της εταιρείας απορρύπανσης την κατάσταση των περιοχών, όπου έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙνοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Με εντατικούς ρυθμούς, εξάλλου, συνεχίζεται και σήμερα από ειδικά σκάφη, ιδιωτικά και του Λιμενικού, ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών σε Σαλαμίνα, Πειραιά και Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η επιχείρηση απορρύπανσης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 25 ημέρες και τότε θα αναλάβει δράση το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο σε όλες τις περιοχές όπου υπήρξε απορρύπανση πετρελαιοειδών μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου θα πάρει δείγματα για να πιστοποιήσει την ασφάλεια και την καθαρότητα των ακτών και της θάλασσας. Ακολούθως αναμένεται να υπογραφεί συμφωνητικό καλής συνεργασίας μεταξύ του λιμεναρχείου των δημάρχων των περιοχών και της εταιρείας απορρύπανσης που έχει αναλάβει την επιχείρηση.

Να μην κολυμπάτε, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ

Να αποφευχθεί η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα