Τι απάντησε ο Κοντοζαμάνης για την ανάθεση τεστ κορονοϊού σε ιδιωτικό διαγνωστικό

Για την ανάθεση τεστ κορονοϊού σε ιδιωτικό διαγνωστικό για όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, μετά το «έμφραγμα» στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας από όπου σταμάτησαν να δίνουν αποτελέσματα λόγω φόρτου εργασίας, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ερωτηθείς

σχετικά, ο υφυπουργός είπε πως το κόστος στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τη αρχή της πανδημίας, ενώ εξήγησε ότι τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της «δεξαμενοποίησης», ώστε να περιορίζεται το κόστος, να αναλύονται δηλαδή σε ένα αντιδραστήριο περισσότερα από ένα δείγματα.

Παράλληλα σημείωσε ότι «κάνουμε χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων τόσο δημόσιων όσο και του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλίσουμε τα τεστ αλλά στο χαμηλότερο δυνατό κόστος». Πρόσθεσε δε πως δεν υπάρχει λόγος επίταξης των ιδιωτικών διαγνωστικών, καθώς ούτως ή άλλως τα τεστ πληρώνονται.

Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Γκίκα Μαγιορκίνη στο συγκεκριμένο διαγνωστικό, ο επίκουρος καθηγητής απάντησε ότι ήταν εξωτερικός συνεργάτης και όχι επιστημονικά υπεύθυνος, καθώς και ότι παραιτήθηκε από τη θέση όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την Επιτροπή Ειδικών για τον κορονοϊό, ακριβώς για να μην υπάρξουν σκέψεις περί σύγκρουσης συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα