«Θύμα» του κορονοϊού και η «Χρυσή Μπάλα»: Δε θα γίνει απονομή της για το 2020 (video)

Για πρώτη φορά μετά το 1956, όταν και «γεννήθηκε» ο θεσμός, δε θα γίνει εφέτος απονομή του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» στον κορυφαίο παίκτη του 2020, όπως έκανε γνωστό με μία λιτή ανακοίνωση το «France Football».

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση από τους ανθρώπους του έγκυρου γαλλικού περιοδικού έχει να κάνει με την πανδημία του κορονοϊού.

«Για πρώτη φορά από το 1956 η Χρυσή Μπάλα θα κάνει ένα διάλειμμα. Δεν θα υπάρξει απονομή το 2020, επειδή αποφασίστηκε, ύστερα από μεγάλη σκέψη, πως δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει.

Πιστεύω

πως στη συγκεκριμένα χρονιά δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να της συμπεριφερθούμε ως φυσιολογική», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του αρχισυντάκτη του «France Football», Πασκάλ Φερέ.

Όπως αποφασίστηκε, αντί για τα 4 βραβεία που δίνονται κάθε φορά στους κορυφαίους της σεζόν σε άνδρες και γυναίκες, να επιλεγούν από 180 δημοσιογράφους οι 11 κορυφαίοι παίκτες της σεζόν, προκειμένου να δημιουργηθεί μία Dream Team που θα ανακοινωθεί στο τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο του κορυφαίου παίκτη για το 2019 είχε απονεμηθεί στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με έξι κατακτήσεις ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο είχαν από 5 τα τελευταία 12 χρόνια.

À circonstances exceptionnelles, dispositions exceptionnelles. Pour la première fois de son histoire, débutée en 1956, le #Ballondor France Football ne sera pas attribué en 2020, faute de conditions équitables suffisantes.

Nos explications sur ce choix : https://t.co/LgRr8GCuKD pic.twitter.com/Z1x3L3QBGV

France Football (@francefootball) July 20, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα