Θύελλα αντιδράσεων για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι – «Όλα νόμιμα», λέει η ΕΛΑΣ (video)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρωινή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι με στόχο την εκκένωση τριών καταλήψεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συμμετέχοντες στην κατάληψη αντέδρασαν στη θέα των αστυνομικών και πέταξαν εναντίον τους αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Στην ΓΑΔΑ προσήχθησαν 14 άτομα. Απ’ αυτές τις προσαγωγές 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αυτό όμως που προκάλεσε αλγεινή

εντύπωση και έφερε βροχή αντιδράσεων τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και από την αντιπολίτευση ήταν η συμπεριφορά της Αστυνομίας στην οικογένεια που διαμένει σε κατοικία γειτονική της κατάληψης, στην οδό Ματρόζου, όπου σύμφωνα με την καταγγελία της ενοίκου η Αστυνομία προσπάθησε να μπει στο σπίτι, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και όταν αυτό ζητήθηκε από την οικογένεια οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία τόσο κατά του συζύγου, όσο και κατά των γιων της,  τους οποίους ακινητοποίησαν και χτύπησαν στην ταράτσα του κτηρίου. 

Άλλο ένα περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν η φωτογραφία μίας γυναίκας, που είναι δεμένη πισθάγκωνα σε ταράτσα και το κεφάλι της φαίνεται καλυμμένο με κουκούλα.

Παρά το πλήθος των ντοκουμένων η ΕΛΑΣ αρνείται ότι υπάρχει παράνομη δράση των αστυνομικών, κατηγορώντας μάλιστα τον πατέρα- ενοίκου της παρακείμενης με την κατάληψη κατοικίας ότι προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Ο πατέρας συνελήφθη, ενώ στην Ασφάλεια παραμένει και οι δύο γιοί της οικογένειας.

Πηγή: Θύελλα αντιδράσεων για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι – «Όλα νόμιμα», λέει η ΕΛΑΣ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα