Θρήνος στην Τουρκία: Πέθανε η τραγουδίστρια Helin Bolek μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας (video)

Νεκρή είναι πλέον η Helin Bolek του συγκροτήματος Grup Yorum, μετά από απεργία πείνας 288 ημερών. Η τραγουδίστρια από την Τουρκία, μαζί με το επίσης μέλος του συγκροτήματος, Ibrahim Gokcek, είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τις διώξεις, τις απαγωγές και τις φυλακίσεις μελών του γκρουπ από τις τουρκικές αρχές.

Οι

Gokcek και Bolek έφτασαν να είναι λιγότερο από 40 κιλά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να αποφυλακιστούν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους.

For over 280 days, @Grup_YORUM musicians have been on hunger strike.

Accept the demands of Grup Yorum! pic.twitter.com/8l5CchEpWS

Free Grup Yorum! (@freegrupyorum) March 25, 2020

La activista y cantante turca Helin Bolek ha muerto este viernes tras pasar 288 días en huelga de hambre como protesta contra la persecución política en su país https://t.co/0QkYRN6ABF

— EP Internacional (@EPinternacional) April 3, 2020

Δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας είχαν εισβάλλει στο σπίτι των δύο απεργών πείνας στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Μαρτίου και τους συνέλαβαν, με σκοπό να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο και να τους οδηγήσουν σε αναγκαστική σίτιση.

Οι Grup Yorum ιδρύθηκαν το 1985 στην Κωνσταντινούπολη και αποτέλεσαν ένα από τα πιο προοδευτικά συγκροτήματα στη Τουρκία, γεγονός που τους έβαλε στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν, με τις τουρκικές αρχές να τους κατηγορούν ότι είναι υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 30 μέλη του Grup Yorum έχουν συλληφθεί, έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες τους, ενώ η έδρα του συγκροτήματος στην Κωνσταντινούπολη έχει γίνει πολλές φορές στόχος βίαιων αστυνομικών επιχειρήσεων.

“And what is trying to be silenced is the voice of the people, the truth itself. Let’s spread this voice in a powerful colossal choir all over the world.” said Helin Bölek in December.

We promise to Helin, we will build that choir all over the world!pic.twitter.com/nUd9ZsmMWx

Free Grup Yorum! (@freegrupyorum) April 3, 2020

Πηγή: Θρήνος στην Τουρκία: Πέθανε η τραγουδίστρια Helin Bolek μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρήνος, Τουρκία, Πέθανε, Helin Bolek, 288,thrinos, tourkia, pethane, Helin Bolek, 288