Θρίλερ στην Τουρκία με την υπόθεση Κασόγκι – Τούρκοι αστυνομικοί μπήκαν στην προξενική κατοικία

«Σαφάρι» για τον εντοπισμό του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές τόσο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη όσο και στο σπίτι του γενικού προξένου.

Αστυνομικοί μπήκαν στην προξενική κατοικία περίπου μία ώρα αφότου ο πρόξενος Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι έφυγε από την Τουρκία αεροπορικώς για το Ριάντ, όπως μετέδωσε η δημόσια τουρκική τηλεόραση TRT.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ολοκληρώθηκε η πρώτη έρευνα, που κράτησε εννέα ώρες. Το κρατικό πρακτορείο Anadolu

μετέδωσε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται πράκτορες να ερευνούν τον κήπο και τη στέγη του προξενείου. Η ομάδα αυτή, στην οποία μετέχουν εισαγγελείς και αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας, πήρε επίσης δείγματα χώματος από τον κήπο της διπλωματικής αποστολής.

Εν μέσω πληροφοριών από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το σουνιτικό βασίλειο είναι έτοιμο να παραδεχτεί πως ο Κασόγκι πέθανε όταν “κάτι πήγε λάθος” στην ανάκρισή του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “το προξενείο δεν είναι τόπος για ανάκριση προσώπων”. Η Τουρκία, πρόσθεσε, θέλει να διεξάγει μια διαφανή έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το Ριάντ σκοπεύει να δηλώσει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε κατά λάθος από έναν “υπερβολικά πρόθυμο” πράκτορα των υπηρεσιών πληφοροριών ο οποίος στη συνέχεια θέλησε να καλύψει τα ίχνη του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα