Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον άτυχο πιλότο στον Πόρο – Είχε γλιτώσει στα Ίμια ο έλληνας χειριστής (video)

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 57χρονου πιλότου στη Μάνδρα Αττικής –  Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον έλληνα χειριστήΤο συγκλονιστικό μήνυμα της συζύγου του και τα λόγια του γιου τουΣτην κρίση των Ιμίων ο Νίκος Καρυστινός ήταν στο δεύτερο ελικόπτερο, πίσω από εκείνο που έπεσεΟ άτυχος πιλότος φαίνεται πως γνώριζε τους κινδύνους που έκρυβε το μη αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στον Γαλατά

Μέσα σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στη Μάνδρα Αττικής την Πέμπτη

(22/08) το μεσημέρι η κηδεία του 57χρονου πιλότου, Νίκου Καρυστινού που έχασε τη ζωή του, μαζί με δυο ρώσους επιβάτες, κατά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά Τροιζηνίας.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Καρυστινό, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα του, τα παιδιά του, η πρώην και η νυν σύζυγός του.

Ο άτυχος πιλότος είχε γλιτώσει από την κρίση των Ιμίων, καθώς τότε ήταν στο δεύτερο ελικόπτερο, πίσω από εκείνο που έπεσε, ενώ φαίνεται πως γνώριζε τους κινδύνους που έκρυβε το μη αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο στον Γαλατά. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του γιου του στην τηλεόραση του Alpha την Τετάρτη (21/08).

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων, και φέρεται να είχε πολλές ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του.

«Το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις μας έλεγε “αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο με ανατριχιάζουν”», είπε ο γιος του Νίκου Καρυστινού και πρόσθεσε: «Και αυτά ήταν τα καλώδια που του κόστισαν τη ζωή. Το ελικοδρόμιο είναι χωράφι, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει σήμανση και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο δεν τηρεί τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε». Ο Γρηγόρης Καρυστινός που αναφέρθηκε στην παρουσία του πατέρα του στα Ίμια και το “παράπονο” για τον θάνατό του.

Συγκλονίζει το μήνυμα της συζύγου του

Πριν από τη νεκρώσιμη ακολουθία, η δεύτερη σύζυγός του ανέβασε στο προφίλ της στο facebook δύο φωτογραφίες, μία κοινή τους από ευτυχισμένες στιγμές και την τελευταία selfie που έβγαλε ο Νίκος Καρυστινός, λίγο πριν μπει στο ελικόπτερο που τον οδήγησε τελικά στο θάνατο, μαζί με τους δύο ρώσους επιβάτες του.

«Ο Άγγελος μου, ο φίλος μου ,ο σύζυγος μου δεν θα με ξαναπάρει στην αγκαλιά του…. ένας Άνθρωπος ένας Άνδρας σπάνιος που υπήρξα τυχερή να τον βρω αλλά τόσο άτυχη να τον χάσω τόσο γρήγορα….», έγραψε σχετικά.

Μια ημέρα πριν η κόρη του αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω ανάρτησης στο Facebook όπου έγραψε τα εξής λόγια: «Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος. Θα σε αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου. Καλό σου ταξίδι…».

Ήταν εξαιρετικός χειριστής, αλλά ακόμη καλύτερος πατέρας, είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Βαγγέλης Καρυστινός, γιος και αυτός του άτυχου πιλότου. Όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Καρυστινός, ο πατέρας του ήταν λάτρης των αιθέρων και παρά τα πολλά χρόνια και τις χιλιάδες ώρες πτήσης έλεγε ότι δεν κουραζόταν από την δουλειά του καθώς έκανε αυτό που αγαπούσε, ενώ όπως τόνισε, γνώριζε πολύ καλά την ύπαρξη των εναέριων ηλεκτροφόρων καλωδίων και μιλούσε και στον ίδιον συχνά για αυτά.

Επίσης, όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο Γιάννης Μουές, φίλος του πιλότου και ιδιαίτερα έμπειρος χειριστής, ο Νίκος Καρυστινός, στο πλαίσιο συνάντησης πιλότων της πολιτικής αεροπορίας, είχε μόλις τρεις ημέρες πριν από την μοιραία πτήση, επισημάνει σε συναδέλφους τους την ύπαρξη των εν λόγω καλωδίων στο πέρασμα Πόρου – Γαλατά, τονίζοντας σε όλους ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Το «αντίο» από την πρώην σύζυγο του πιλότου

Το δικό της «αντίο» στον Νίκο Καρυστινό είπε και η πρώην γυναίκα του έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου με δημοσίευση στο Facebook. «Δεν έχει τέλος ο πόνος, σε θυμάμαι νεαρό με το αγαπημένο σου μπολντορ, το 900, σε χαρές, σε λύπες, σε ταξίδια, στιγμές, στιγμές, μιας ζωής τόσων χρόνων. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο σε αποχαιρετώ με αγάπη. Ήσουν καλός άνθρωπος για όλους μας. Άξιζες και είναι άδικο. Επτά χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη.

Ήσουν και θα είσαι ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι πατέρας τους, Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες. Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά, αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί που θα πας δεν θα ξεχαστείς. Τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχειά σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου».

«Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε…»

Ο Γρηγόρης Καρυστινός, γιος του άτυχου πιλότου που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο μίλησε στον «ALPHA» και αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πατέρα του. Οι δηλώσεις του παίχτηκαν στο δελτίο Ειδήσεων του σταθμού την Τετάρτη (21/08).

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καταπληκτικός πατέρας και ήμουν τυχερός που τον έζησα», δήλωσε συγκινημένος ο γιος του άτυχου πιλότου.

«Μακάρι να γίνω και εγώ έστω το μισό από τον πατέρα μου άξιος, και ελπίζω οι πιλότοι μας γενικότερα να έχουν καλύτερη τύχη στις πτήσεις τους. Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε, πάντα θα τον αγαπάμε πάντα θα τον έχουμε στην καρδιά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δευτερότοκος γιος του Νίκου Καρυστινού.

«Μας έστειλε πέντε φωτογραφίες πριν απογειωθεί»

Ο γιος του άτυχου πιλότου αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που τους έστειλε προτού απογειωθεί με το ελικόπτερο, κάτι που το έκανε για πρώτη φορά. Ήταν οι selfie, που είχε βγάλει ο Νίκος Καρυστινός περιμένοντας τους ρώσους επιβάτες στον Γαλατά.

«Ήταν από τους πιο έμπειρους γιατί έχει 6.500 ώρες πτήσης σε ελικόπτερο. Το σημείο το οποίο χτύπησε το γνώριζε πάρα πολύ καλά και πολλές φορές μας είχε μιλήσει γιατί όταν πήγαινε, γενικά όταν απογειωνόταν και προσγειωνόταν κάπου μας έπαιρνε τηλέφωνο. Πέντε λεπτά πριν φύγει, λες και το γνώριζε ο άνθρωπος, μας έστειλε πέντε φωτογραφίες, κάτι που δεν το έχει ξανακάνει ποτέ ξανά. Φωτογραφίες για να τον έχουμε να τον θυμόμαστε χαμογελαστό λίγο πριν απογειωθεί», ανέφερε ο γιος του.

«Επιβίωσε από τα Ίμια»

Ο Γρηγόρης Καρυστινός αναφέρθηκε και στην παρουσία του πατέρα του στα Ίμια ενώ μίλησε και για το «παράπονο» για τον θάνατό του: «Μετά από 35 χρόνια στον αέρα κατάφερε να επιβιώσει από τα Ίμια, ήταν το ελικόπτερο που βρισκόταν πίσω από το ελικόπτερο που έπεσε, ήταν το “Bell 205” που βρισκόταν από πίσω, ήταν συγκυβερνήτης μέσα. Έζησε τόσα τραγικά και τόσα επικίνδυνα και κατάφερε και επιβίωσε και να πεθάνει τρεις μήνες που ήταν στην ιδιωτική αεροπορία, στην ΥΠΑ».

«Συγκλονιστικό προαίσθημα»

Ο Γρηγόρης Καρυστινός αποκαλύπτει πως ο πατέρας του είχε πολλές φορές εκφράσει φόβο για το συγκεκριμένο άτυπο ελικοδρόμιο αλλά και τα καλώδια της ΔΕΗ, με ένα συγκλονιστικό προαίσθημα ότι θα συμβεί κάποιο φοβερό προαίσθημα

«Γενικότερα το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις που είχαμε κάνει, μας έλεγε ότι “αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο κάθε φορά που περνάω, κάθε φορά με ανατριχιάζουν”. Και αυτά ήταν τα μοιραία καλώδια που του στοίχησαν τη ζωή. Το ελικοδρόμιο είναι ένα χωράφι. Δεν υπάρχει ούτε σήμανση, δεν υπάρχει τίποτα. Και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο, δεν τηρεί τίποτα από όλα αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε».

(πληροφορίες από ant1news.gr, ALPHA)

Keywords
Τυχαία Θέματα