Το σημείωμα αυτοκτονίας του ιδιοκτήτη γηροκομείου στον Αγ. Στέφανο – «Με νίκησε ο κορονοϊός»

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Αγίου Στεφάνου και όχι μόνο από την αυτοκτονία του 41χρονου ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο οποίος ήταν, τελικά, θετικός στον κορονοϊό. Ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα. Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους αλλά και σε μια ηλικιωμένη τρόφιμο.

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην συγκεκριμένη περιοχή, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο, ενώ είχε αφήσει δίπλα του ένα σπαρακτικό

σημείωμα στο οποίο έγραφε τα εξής: «Είμαι ένας αποτυχημένος. Δυσφήμησα το γηροκομείο. Δεν τα κατάφερα. Απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Με νίκησε ο κορονοϊός». Ο θάνατος του άνδρα αποδίδεται σε αυτοκτονία με κυνηγετική καραμπίνα. Έτσι θέλησε να εξηγήσει το γιατί έδωσε τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, είχαν γίνει δύο τεστ για τον ιό, τη δεύτερη φορά, με δική του πρωτοβουλία, αφού την πρώτη δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα. Όπως αναφέρθηκε, θετικές στον ιό είχαν εντοπιστεί δύο εργαζόμενες και μία ηλικιωμένη τρόφιμος της δομής.

Τον θάνατο του 41χρονου ανακοινώθηκε με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του γηροκομείου στο Facebook:

Μιλώντας στο «Mega» το απόγευμα της Τετάρτης (21/10), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο – υπόδειγμα υπευθυνότητας απέναντι στους ηλικιωμένους.

«Πήγα να λιποθυμήσω, δεν χωράει το κεφάλι μου αυτό που έγινε», υπογράμμισε, ο κ. Προσαλίκας, ο οποίος απέδωσε την αυτοκτονία σε «υπερβολικό αίσθημα ευθύνης» του ιδιοκτήτη του γηροκομείου. «Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί», όπως υπογράμμισε.

«Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο, με μία λατρεία στους ηλικιωμένους», ανέφερε ο κ. Προσαλίκας, τονίζοντας πως η Νέα Θάλπη είναι η μοναδική αντίστοιχη μονάδα στην Ελλάδα που προχώρησε σε οικειοθελή καραντίνα δυόμιση μηνών με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της, ενώ υπογράμμισε την ευθύνη που επεδείκνυε ο θανών από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Συλλυπητήρια από τον δήμαρχο Διονύσου

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε: «Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δ.Κ., ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη».

Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε. Ο Δ.Κ. υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία.

Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση.

Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν.
Καλό Παράδεισο να έχεις…».

Keywords
Τυχαία Θέματα