Θετικοί στον κορονοϊό 940 ναύτες στο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ

Περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19, όπως ανέφερε σήμερα Παρασκευή (17/4) σε ανακοίνωσή της, η γαλλική Γερουσία επικαλούμενη στρατιωτική ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν 500 ναύτες από το προσωπικό του αεροπλανοφόρου έχουν εκδηλώσει συμπτώματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό.

Το αεροπλανοφόρο επέστρεψε εσπευσμένα από την απόστολή του στη Μεσόγειο τη Γαλλία,

την περασμένη Κυριακή, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Το πλήρωμα, συνολικά 1.900 άνθρωποι, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Παράλληλα, ξεκίνησε μια επιχείρηση απολύμανσης των αεροσκαφών και των πλοίων.

Προς το παρόν, 20 μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξάπλωση του κορονοϊού, στο αεροπλανοφόρο.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt, στον Ειρηνικό, ο διοικητής του οποίου καθαιρέθηκε επειδή αποκάλυψε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάσταση πάνω στο πλοίο του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Θετικοί στον κορονοϊό 940 ναύτες στο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα