Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους αλλοδαπούς ζητώντας λύτρα

Δύο άτομα, ένας 17χρονος και ένας 34χρονος καθώς και τρεις ακόμα συνεργοί τους κατηγορούνται για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη κατακράτηση, Αρπαγή, Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα προς τούτο και Απλή σωματική βλάβη.

Την αστυνομία ειδοποίησε αλλοδαπός ο οποίος κατήγγειλε την παράνομη κράτηση ομοεθνή του σε αποθήκη για διάστημα τεσσάρων ημερών.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα (16-09-2017), εντοπίσθηκε η αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, στο εσωτερικό της οποίας κρατούνταν παράνομα και

υπό την απειλή σιδερένιου λοστού, δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σύμφωνα με δήλωση παθόντα, ένας εξ αυτών, κατά την εκεί παραμονή τους, άσκησε σωματική βία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί κρατούνταν στην αποθήκη χωρίς την θέληση τους και έπρεπε να παραδώσουν χρηματικό ποσό για την ελευθερία τους. Επίσης όλοι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Keywords
Τυχαία Θέματα