Θέμα χρόνου η συμφωνία για το προσφυγικό με Ελλάδα – Ιταλία, διαμηνύει η Γερμανία

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου ΕσωτερικώνΤις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδοΔεν μπορεί να προσδιορίσει η ακριβή ημέρα των συμφωνιών, αλλά αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα

Επαφές ανάμεσα σε Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία για το μεταναστευτικό υπήρξαν και το προηγούμενο και απομένουν, μάλιστα, μικρές λεπτομέρειες για να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου

Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι με βάση το επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει οι επαφές, οι συμφωνίες ανάμεσα σε Βερολίνο, Αθήνα και Ρώμη θα επιτευχθούν.

«Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδο. Απομένουν να διευκρινιστούν μόνο μερικές μικρές λεπτομέρειες. Με βάση λοιπόν το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι συμφωνίες θα επιτευχθούν», δήλωσε η κυρία Πέτερμαν. Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα, αλλά συμπλήρωσε ότι μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το μεταναστευτικό έχουν προχωρήσει», δήλωσε, επίσης, πριν από μερικές ημέρες η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Να θυμίσουμε ότι γι’ αυτό το «καυτό» θέμα είχε πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου και Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε, η Ευρώπη παρουσιάστηκε διχασμένη, αλλά εκεί μπήκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να υπάρξει συμφωνία, ενώ είχαν παρθεί και κάποιες-πρώτες-αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα