Θάνατος ομογενή στην Αλβανία: Για «εξτρεμιστική τρέλα» μιλούν τα Τίρανα, διευκρινήσεις ζητά η Ελλάδα

Ο 35χρονος ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης ΟκτωβρίουΤα τελευταία λόγια του 35χρονου ήταν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ «Ζήτω η Ελλάδα»

Αντιπαράθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής μεταξύ της Αθήνας και των Τιράνων, μετά τον θάνατο 35χρονου ομογενή από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο Αργυρόκαστρο,

καθώς η αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία που είχε υψώσει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών» γύρω από τον θάνατο του ομογενή στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. «Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο Καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του. Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός. Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και καταλήγει: «Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Μέσω Twitter, ο Έντι Ράμα στάθηκε στο πλευρό της αστυνομίας της χώρας του, αφήνοντας αιχμές εναντίον της Ελλάδας. «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

Fqinj të dashur! Në vend ta quani të papranueshme humbjen e jetës së një të fandaksuri që qëlloi me plumba luftarakë mbi policinë tonë, e cila bëri vetëm detyrën e saj, bashkohuni me ne në falenderimin e Zotit që asnjë jetë e pafajshme nuk humbi sot nga marrëzia ekstremiste

Keywords
Τυχαία Θέματα