Θα ζητήσει η Τερέζα Μέι μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας;

Η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να ζητήσει μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας και μη συμμετοχή της Αγγλίας, εξαιτίας της υπόθεσης δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα, και της κόρης του, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca.

Ο συνταγματάρχης της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, και η 33χρονη κόρη του, Γιούλια,

βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας. Αμφότεροι, βρίσκονται σε κώμα, με τους γιατρούς να αμφιβάλλουν για την ζωή τους.

Η Scotland Yard προσπαθεί να διαπιστώσει εάν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και των δηλητηριάσεων. Η πίεση είναι υψηλή στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας, οι Βρετανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του ρώσου πρεσβευτή.

Έτσι κι αλλιώς πάντως, από την πρώτη στιγμή η Βρετανία έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι εάν το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από την υπόθεση τότε θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, στην FIFA υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Αυτή η νέα και σοβαρή κρίση, προστίθεται σε αυτήν που υπάρχει ήδη στη Μέση Ανατολή από το εμπάργκο προς Κατάρ από τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα