Τέταρτη αξιολόγηση και ελληνικό χρέος στο «μενού» του σημερινού κρίσιμου ΕWG

Η ελληνική πρόοδος όσον αφορά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά και οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, η οποία θα έχει έντονο ελληνικό «άρωμα».

Στη σημερινή ατζέντα περιλαμβάνεται και το εναπομείναν ένα δισ. ευρώ από την προηγούμενη αξιολόγηση, το οποίο πρέπει να εκταμιευθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημερινό Euroworking

Group θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, γεγονός που δείχνει τη βαρύτητα που δίνει στη συνεδρίαση το Ταμείο.

Η προθεσμία που έχει τεθεί για την επίτευξη τελικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι το Eurogroup του Ιουνίου, ωστόσο, σύμφωνα με καλά πηγές, οι συζητήσεις με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να καταλήξουν νωρίτερα, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ με την Ελλάδα στενεύουν.

Στην Αθήνα την Τετάρτη οι Θεσμοί

Παράλληλα, την Τετάρτη έρχονται οι Θεσμοί στην Αθήνα για τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων που έχουν να κάνουν με τα προαπαιτούμενα -88 στον αριθμό- για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Στις 24 Μαΐου όλοι θα πρέπει να είναι στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ληφθεί σοβαρές αποφάσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα