Τεράστια Σάκκαρη: Πέρασε για πρώτη φορά στις «16» του Australian Open (video)

Ιστορική και πολύ σπουδαία πρόκριση πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στη Μελβούρνη, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα της εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» του Australian Open.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, Μάντισον Κις και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του πρώτου κορυφαίου Grand Slam του 2020. Κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει ποτέ στο παρελθόν…

«Πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω το τουρνουά», είπε η ελληνίδα τενίστρια. Εκπλήξεις στα υπόλοιπα παιχνίδια στις γυναίκες. 

Sakkari Sensation @mariasakkari knocks out 10th seed Madison Keys 6-4 6-4 to advance to her first #AusOpen fourth round and become the first Greek woman to make the second week at a Grand Slam since Eleni Daniilidou (2005 #Wimbledon) #AO2020 pic.twitter.com/fs4CrdlV9f

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε κόντρα στη Μάντισον Κις ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Νίκησε με 6-4, 6-4 το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης και για πρώτη φορά στην καριέρα της φτάνει στους «16» ενός Grand Slam. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία, η οποία απέκλεισε την Εκατερίνα Αλεξάντροβα από την Ρωσία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ελληνίδα τενίστρια να είναι καταιγιστική και να κάνει δύο μαζεμένα μπρέικ στο σερβίς της Κις, ξεφεύγοντας με 5-1. Η Κις απάντησε με τρία σερί γκέιμ για να μειώσει σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη κράτησε στην συνέχεια το σερβίς της, έκανε το 6-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι η Κις να κάνει μπρέικ στο 6ο γκέιμ στο σερβίς της Σάκκαρη και να ξεφεύγει με 4-2. Η Σάκκαρη όμως απάντησε με δικό της μπρέικ και μείωσε σε 4-3. Έκτοτε, με την ψυχολογία με το μέρος της ήταν ασταμάτητη, αφού έκανε νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ και πέρασε μπροστά με 5-4. Πλέον τίποτα δεν την σταματούσε, αφού σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και τα κατάφερε, κάνοντας το 6-4 και μαζί το 2-0 σετ.

Η Σάκκαρη αποκλείστηκε στο διπλό

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε, πάντως, λίγες ώρες νωρίτερα στο διπλό, έχοντας συμπαίκτρια, την «οικοδέσποινα», Αϊλα Τομλιάνοβιτς (Νο 52 και 116, αντίστοιχα).

Η ελληνίδα αθλήτρια, που βρίσκεται στο Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης στο μονό και στο Νο 177 στο διπλό, και η αυστραλή πρωταθλήτρια, ηττήθηκαν 7-5, 6-3 από τις Γκαμπριέλ Νταμπρόφσκι (Καναδάς, Νο 436 στο μονό και Νο 8 στο διπλό) και Γελένα Οσταπένκο (Λετονία, Νο 45 και 21, αντίστοιχα) και έμειναν εκτός συνέχειας.

The latest Madison Keys “1 step forward, 2 steps back” erratic losing performance.

Maria Sakkari, like Jabeur, into finally a Slam 4th Round. #AO2020 pic.twitter.com/8S8alUwiv8

— Andrew Jerell Jones (@sluggahjells) January 24, 2020

«Πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω το τουρνουά»

«Πραγματικά πιστεύω πως μπορώ να πάρω το τουρνουά, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ! Αυτό το πράγμα το κάνω γιατί το αγαπώ και αν δεν πίστευα σε μένα, θα είχα σταματήσει πολύ νωρίτερα και παίζω πραγματικά γιατί πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω το τουρνουά. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και όπου με πάει», δήλωσε η Σάκκαρη και συμπλήρωσε για την πρόκριση της, για πρώτη φορά στον 4ο γύρο ενός Grand Slam:

«Ήμουν σίγουρη ότι θα συμβεί και απλά έγινε τώρα. Δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου να χαρεί τόσο, γιατί δεν θέλω να σταματήσει εδώ. Θέλω να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Ένα εμπόδιο πέρασε, αλλά πάμε τώρα για το επόμενο, γιατί ξέρω ότι μπορώ».

That winning moment #AO2020 | #AusOpen | @CocoGauff pic.twitter.com/tQYKTKAZDN

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Η 15χρονη Γκάουφ απέκλεισε και την Οσάκα

Σε «φόνισσα των γιγάντων» εξελίσσεται η Κόκο Γκάουφ. Η μόλις 15 ετών Αμερικανίδα πρωταθλήτρα του τένις, εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη, καθώς βρίσκεται ήδη στις 16 καλύτερες παίκτριες του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Τελευταίο -χρονικά- «θύμα» της Γκάουφ (Νο 67 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν η Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία (Νο 4), καθώς η νεαρή Αμερικανίδα επικράτησε της περυσινής κατόχου του τροπαίου, με 6-3, 6-4 μετά από μόλις μία ώρα και οκτώ λεπτά.

Υπενθυμίζεται, ότι για να φθάσει στην φάση των «16», η Γκάουφ απέκλεισε -μεταξύ άλλων- και την συμπατριώτισσα της, Βένους Γουίλιαμς, η οποία είναι ένα από τα «ινδάλματα» της 15χρονης τενίστριας. Στην επόμενη φάση του τουρνουά, η Γκάουφ θ΄ αντιμετωπίσει την Κινέζα, Ζανγκ Σουάϊ (Νο 35) ή την Αμερικανίδα, Σοφία Κένιν (Νο 15).

A warm embrace at the net between @CocoGauff & Naomi Osaka.

The American just evened up their H2H at 1-1#AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/230XdWiFWz

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Η Σερένα Γουίλιαμς αποκλείστηκε από την Γουάνγκ

Η επτά φορές πρωταθλήτρια του Australian Open, Σερένα Γουίλιαμς , γνώρισε τον πρώτο πρόωρ αποκλεισμό της σε 14 χρόνια παρουσία στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Η διάσημη Αμερικανίδα (Νο 9), ηττήθηκε 6-4, 6-7(2), 7-5 από την εξαιρετική, 29χρονη Κινέζα, Κιανγκ Γουάνγκ (Νο 29), μετά από έναν δραματικό αγώνα στη Rod Laver Arena, που είχε διάρκεια 2 ώρες και 41 λεπτά.

Έτσι η Γουάνγκ, που προκρίθηκε στον 4ο γύρο («φάση των «16») σταμάτησε την προσπάθεια της 38χρονης Γουίλιαμς για την κατάκτηση του 24ου Grand Slam τίτλου της καριέρας της και της ισοφάρισης του ιστορικού ρεκόρ της Αυστραλής, Μάργκαρετ Κορ.

COCO @CocoGauff | #AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/KhU57zsiXS

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Πέρασε η Μπάρτι

Στις «16» του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, προκρίθηκε και η Ασλεϊ Μπάρτι. Η 23χρονη Αυστραλή, επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε 6-3, 6-2 την Ελενα Ριμπάκινα (Νο 26) από το Καζακστάν και στον επόμενο γύρο θ΄ αντιμετωπίσει ή την Αμερικανίδα, Αλισον Ρίσκε (Νο 19) ή την Γερμανίδα, Τζούλια Γκέργκες (Νο 39).

Η Βοζνιάκι αποχαιρέτησε με ήττα την ενεργό δράση

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, η Καρολίν Βοζνιάκι δήλωσε πως το Australian Open θα είναι η τελευταία διοργάνωση της καριέρας της. Σχεδόν 50 ημέρες αργότερα, η πρώην επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, αποχαιρέτησε τα κορτ από το Νο 36, μετά την ήττα που γνώρισε από την Τυνήσια, Ονς Τζαμπέρ (Νο 78) με 7-5, 3-6, 7-5 στον γ’ γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Gracious in defeat @naomiosaka | #AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/lJLQmJK6M5

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

«Αυτά που έκανα στα κορτ ήταν απίστευτα», δήλωσε φανερά συγκινημένη η 29χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Η υποστήριξη του πατέρα μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια ήταν απίστευτη. Υπάρχουν αναμνήσεις που δεν θα με εγκαταλείψουν ποτέ. Κλαίω, αλλά είμαι χαρούμενη».

Down the line from @naomiosaka, who holds for 3-2 in the second.

She's aiming to be the first woman to successfully defend her #AusOpen title since Azarenka in 2013. Can Gauff stop her? #AO2020 pic.twitter.com/kAkgJFYgUo

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2020

Όταν ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η πανέμορφη Δανή, δήλωνε με νόημα: «Έγινα επαγγελματίας σε ηλικία 15 ετών και μέχρι σήμερα, κατέγραψα ένα εξαιρετικό πρώτο κεφάλαιο για την ζωή μου».

Μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση του Australian Open και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018, η Βοζνιάκι ανακοίνωσε ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα: «Αυτούς τους τελευταίους μήνες, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να κάνω έξω από τα κορτ. Όπως να παντρευτώ τον Ντέιβιντ (σ.σ. ο Λι είναι πρώην παίκτης του ΝΒΑ) και να δημιουργήσουμε οικογένεια, συνεχίζοντας να ταξιδεύουμε στον κόσμο, ευαισθητοποιώντας τους ανθρώπους για την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η απόφαση μου να αποχωρήσω, δεν έχει καμία σχέση με την υγεία μου». Η Βοζνιάκι παρέμεινε επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη για 71 εβδομάδες, ενώ κατέκτησε 30 διεθνή τουρνουά.

Congrats @CaroWozniacki on an amazing career. It was an honour to share the court with you today. Your fighting spirit has always inspired me and I wish you all the best in this next chapter of your life. You'll be missed but I'm sure we will see you around.

@australianopen pic.twitter.com/ceKeJf11iP

— Ons Jabeur (@Ons_Jabeur) January 24, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Τεράστια Σάκκαρη: Πέρασε για πρώτη φορά στις «16» του Australian Open (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα